Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ισχυρά ανοδική συνεδρίαση στο... δρόμο των ξένων αγορών

Πηγή: Intimenews
Πηγή: Intimenews

Ισχυρά ανοδική συνεδρίαση κυρίως για τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά με σχετικά χαμηλή αξία συναλλαγών ήταν η σημερινή για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Η καλή ημέρα φάνηκε από το πρωί στις χρηματιστηριακές αγορές, με τις ευρωπαϊκές αγορές να παίρνουν την σκυτάλη ανόδου από τις ασιατικές. Ο γερμανικός DAX οδεύει προς νέα ιστορικά υψηλά, ενώ καλή εικόνα είχαν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, με τον γαλλικό CAC να αμφιταλαντεύεται μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου.

Οι προθέσεις των Κεντρικών Τραπεζών να συνεχίσουν την στήριξη των οικονομιών και τα εταιρικά αποτελέσματα λειτουργούν ενισχυτικά για την ανοδική πορεία των χρηματιστηριακών αγορών.

Η άνοδος στην υψηλή κεφαλαιοποίηση

Στο ελληνικό χρηματιστήριο από την έναρξη της συνεδρίασης ήταν ορατό ότι ο Γενικός Δείκτης θα κινείτο προς τις 895 μονάδες και ίσως εάν συντηρείτο το θετικό κλίμα στο εξωτερικό να προσέγγιζε τις 900 μονάδες, όπως και τελικά έγινε.

Το θετικό άνοιγμα των αμερικανικών δεικτών σε συνδυασμό με την φημολογία περί επικείμενης αναβάθμισης από την S&P της ελληνικής οικονομίας και ενδεχόμενη αναθεώρηση δεικτών, έφερε νέους αγοραστές σε συγκεκριμένα blue chips. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της μετοχής Μυτιληναίος, η οποία αν και κινούνταν οριακά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, προς το τέλος «βγήκαν» πολλοί αγοραστές με αποτέλεσμα να κλείσει πάνω από τα 15 ευρώ και με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Καλή συνεδρίαση είχαν και οι τραπεζικές μετοχές και ιδιαίτερα σε ΕΤΕ και Eurobank, ενώ, επίσης, πολύ καλή συνεδρίαση είχαν τα μη χρηματοοικονομικά blue chips, όπως ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ, τα οποία είχαν ασταθή συμπεριφορά στις προηγούμενες συνεδριάσεις και τώρα έσπασαν τους Κινητούς Μέσους Ορους (ΚΜΟ) 200 ημερών. Η ΔΕΗ συνέχισε το ανοδικό της ράλι και αυτή με αυξημένες συναλλαγές μετά και την απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 898,96 μονάδες με άνοδο 0,86%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 51,5 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 81 έκλεισαν ανοδικά και οι 33 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 0,98%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 0,95%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Βιομηχανικών Προϊόντων και υπηρεσιών (2,47%), Ταξιδιών-Αναψυχής (1,47%), Τηλεπικοινωνιών (1,34%), Πρώτων Υλών (1,09%), Τραπεζών (1,01%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ