Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ξεκίνημα με τον Γενικό Δείκτη στις 900 μονάδες αλλά θα υπάρξει μεταβλητότητα

Στο γνώριμο πλέον σκηνικό της εναλλαγής βραχυπρόθεσμων τάσεων οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν σήμερα με ήπιες πτωτικές τάσεις. Τα προβλήματα υπάρχουν (πληθωρισμός, ενέργεια, υποχώρηση ανάπτυξης Κίνας) αλλά και η ρευστότητα είναι μεγάλη και συγκρατεί την πτώση.

Διακύμανση μεταξύ 890-900 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γεν. Δείκτης βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, κοντά στις 900 μονάδες αλλά δεν τις υπερέβη. Ήδη η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες. Όμως υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον στις μετοχές και ειδικά σ' αυτές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που διαμορφώνουν την τάση.

Εκτός από τις τραπεζικές μετοχές που βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο των επενδυτικών εξελίξεων, χθες είχαμε μία θετική αντίδραση στη μετοχή του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ που ουσιαστικά εδραίωσε και την ανοδική κίνηση. Να σημειώσουμε ότι σήμερα αποκόπτεται το δικαίωμα στο προμέρισμα για τον ΟΠΑΠ και ίσως υπάρξουν αναταράξεις στη μετοχή.

Αισθητή ήταν επίσης η άνοδος της Μυτιληναίος και της ΔΕΗ που αποφάσισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ουσιαστικά μειώνει την παρουσία του κράτους σε μέτοχο μειοψηφίας.

Σε ότι αφορα την συνεδρίαση, ακόμη και εάν ο Γ.Δ υποχωρήσει, αναμένεται να υπάρξει ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα σε πολλές μετοχές όπως έγινε στις τελευταίες συνεδριάσεις και ουσιαστικά το αγοραστικό ενδιαφέρον θα κατευθυνθεί προς μετοχές εταιρειών με καλά μεγέθη, μερισματικές αποδόσεις και επιχειρηματικές προοπτικές και κινητικότητα.

Οι 4 μετοχές των συστημικών τραπεζών χθες κινήθηκαν όλες ανοδικά αλλά πιθανότατα σήμερα να υπάρξουν αυξομειώσεις και διαφοροποιήσεις. Η ΕΤΕ και η Eurobank έχουν δείξει ανοδική δυναμική ενώ επανέρχεται η Alpha με την Πειραιώς.

Το ενδιαφέρον, όπως προείπαμε, βρίσκεται στην αντίδραση ΟΤΕ , ΟΠΑΠ και ΔΕΗ που θα είναι αυτές που είτε θα ενθαρρύνουν άνοδο είτε θα έχουν διορθωτικές κινήσεις.

Η απογευματινή (ώρα Ελλάδος) συνεδρίαση στις αμερικανικές αγορές ίσως επηρεάσει τις ευρωπαικές αγορές και έμμεσα και την πορεία του Γενικού Δείκτη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ