Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Στο προσκήνιο η Παπουτσάνης - Τα «πακέτα» σε ΟΤΕ και Καραμολέγκο

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Δεν υπάρχει τίποτε περίεργο στη χθεσινή πορεία της αγοράς και την πτώση του Γενικού Δείκτη ξανά στις 905,53 μονάδες. Αφού ανέβηκαν οι περισσότερες αποτιμήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση περιμένοντας την αξιολόγηση της S&P εδώ και 3 συνεδριάσεις, κάποιοι έσπευσαν είτε να κλείσουν ανοικτές θέσεις του Τ+3, είτε απλώς να πάρουν τα κέρδη του τριημέρου που ήταν και αυτά ικανοποιητικά.

To αξιοσημείωτο της εβδομάδας που μας πέρασε είναι ότι η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών αυξήθηκε κατά 54,6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Εξαιρετικά ενθαρρυντικό για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Αξιολόγηση S&P

Ανεξάρτητα εάν βγήκε ή δεν βγήκε ανακοίνωση από την S&P, το γεγονός ότι οι περισσότεροι οίκοι την έχουν προεξοφλήσει λειτουργεί ως προεξοφλητικός μηχανισμός και για το ελληνικό χρηματιστήριο. Ίσως όμως δώσει έναυσμα να εισρεύσουν και περισσότεροι εγχώριοι ιδιώτες με λεφτά που τα έχουν σε καταθέσεις με αρνητικές αποδόσεις. Επίσης σε επίπεδο ομολόγων, ίσως βοηθήσει στην αποκλιμάκωση ξανά των αποδόσεων.

Τραπεζικές μετοχές

Μία ακόμη καλή συνεδρίαση για τις τραπεζικές μετοχές, ασχέτως εάν στο τέλος της συνεδρίασης βγήκαν αρκετοί πωλητές. Η μετοχή της ΕΤΕ επιβεβαίωσε και πάλι ότι είναι σε ανοδικό κανάλι, η Alpha Bank συσσωρεύει πέριξ των 1,15 ευρώ, η Eurobank αφού έκανε την υπέρβαση των 0,90 ευρώ περιμένει την επόμενη ανοδική κίνηση προς τα 0,95 και η Πειραιώς γενικά αναζητεί κατεύθυνση, γι' αυτό και υποχωρεί.

OTE

Ένα μεγάλο πακέτο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ αγοράστηκε προχθές μέσα από το πρόγραμμα ιδίων κεφαλαίων. Τα υπόλοιπα πακέτα των 25 εκατ. ευρώ από πού αγοράστηκαν; Νομίζω ότι θα γνωρίζουμε από τη Δευτέρα. «Κόσμος πάει και έρχεται» στη μετοχή και μάλιστα πολλοί είναι και ξένοι θεσμικοί επενδυτές σε συνεργασία με την Deutsche Telephone.

Infoquest

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος πρέπει να είναι ο κ. Φέσσας από την πορεία της μετοχής το 2021. Ξεπέρασε το 49% από την αρχή του χρόνου, κάνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένους και άλλους μετόχους και ιδιαίτερα θεσμικούς.

ΑΔΜΗΕ

Η μετοχή έχει υποχωρήσει από την αρχή του χρόνου κατά 4%. Στη χρηματιστηριακή αγορά τη θεωρούν «μετοχή-ομόλογο». Σταθερή αξία, χαμηλή απόδοση, αλλά κυρίως δεν φοβάσαι μην πτωχεύσει. Το γεγονός ότι σε μία ανοδική χρονιά η απόδοση έχει υποχωρήσει ίσως αποτελέσει ευκαιρία για κάποιους συντηρητικούς επενδυτές.

ΕΧΑΕ

Πολύ βελτιωμένο θα είναι το γ' τρίμηνο για τον όμιλο ΕΧΑΕ μαθαίνουμε. Η αύξηση των συναλλαγών, τα κέρδη από συμμετοχές αυξάνουν τις υπεραξίες των Ελληνικών Χρηματιστηρίων. Θα μοιράσει και καλύτερο μέρισμα φέτος μαθαίνουμε.

Attica Bank - Τα Ταμεία μείωσαν τα ποσοστά τους από την είσοδο των νέων μετοχών

Το dilution μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου χτύπησε τους δύο ασφαλιστικούς φορείς που συμμετέχουν στην Attica Bank. Tο Ταμείο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και τον ΕΦΚΑ (e-ΕΦΚΑ). Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών και Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) διαμορφώνεται πλέον σε 14,7%, από 46,3%, κατόπιν της εισαγωγής των 16.541.878 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας που εκδόθηκαν κατά μετατροπή παραστατικών τίτλων. Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι το ποσοστό επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει ο e-EFKA διαμορφώνεται πλέον σε 10,3%, από 32,5%.

Παπουτσάνης

Η θεαματική βελτίωση μεγεθών στον όμιλο φέρνει στο προσκήνιο και τη μετοχή. Ο κύκλος εργασιών της Παπουτσάνης αυξήθηκε κατά 24% κατά το εννεάμηνο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το σύνολο των πωλήσεων της Παπουτσάνης για τη συγκεκριμένη περίοδο ανήλθε σε 38,2 εκατ. ευρώ, έναντι 30,8 εκατ. ευρώ που κατέγραψε την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Θα πληρώσει και (μικρό) μέρισμα.

Kαραμολέγκος

Δύο πακέτα στη μετοχή της Καραμολέγκος, που ανέρχονταν στο 20,17% του μετοχικού κεφαλαίου, πέρασαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Τα δύο πακέτα πέρασαν με σημαντικό discount έναντι της τρέχουσας τιμής του τίτλου στο ταμπλό, στα 2,5 ευρώ ανά μετοχή, με το συνολικό ύψος των συναλλαγών να ανέρχεται στα 4,8 εκατ. ευρώ. Εικάζεται ότι είναι ενδοεταιρικές ή μάλλον ενδοοικογενειακές συναλλαγές.

CPLP - Εταιρικό ομόλογο, δημόσια προσφορά

Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 20.10.2021, και σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία κατανομής που παρήχθησαν με τη χρήση του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διατέθηκαν συνολικά 150.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της εταιρείας με ονομαστική αξία 1.000 εκάστη με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους 150 εκατ. ευρώ. Η Δημόσια Προσφορά καλύφθηκε 5,3 φορές και το σύνολο των συμμετεχόντων επενδυτών ανήλθε σε 8.324. Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι 1.000 ανά Ομολογία. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 2,65% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 2,65% ετησίως.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ