Νέα
  • ΓΔ: 871.34 +1.42%
  • Τζίρος: 65,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Μετ' εμποδίων η σημερινή συνεδρίαση - Κάτω από τις 900 μονάδες ο Γ.Δείκτης

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Λίγο μετά τις 15.30 ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών που είχε καθυστερήσει κατά 5 ώρες λόγω αναβάθμισης λογισμικού στο ΟΑΣΗΣ. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 906 μονάδες, αλλά σταδιακά διολισθαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα πάνω από τις 900 μονάδες.

Η αξία συναλλαγών από τις εντολές που έχουν πέσει στο σύστημα αγγίζει πλέον τα 50 εκατ. Ευρώ. Αξιοσημείωτη η συναλλακτικότητα στη μετοχή της Eurobank, όπου άλλαξε χέρια μέσω πακέτων το 1,15% περίπου των μετοχών της τράπεζας.

Από τα blue chips ανοδικά κινούνται ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΑΔΜΗΕ.  

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν οριακά ανοδικά σήμερα, βασιζόμενες κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Οι αγορές περιμένουν εξελίξεις από τις κεντρικές τράπεζες και οι εκτιμήσεις είναι ότι θα δούμε άμεσα ειδήσεις από την ΕΚΤ σε ότι αφορά την συνέχιση των προγραμμάτων χρηματοδότησης και την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων που στις μεγάλες χώρες της Ε.Ε αγγίζουν ή ξεπερνούν το 4%.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, την προηγούμενη εβδομάδα είχε ποντάρει σε κάποιες αξιολογήσεις (αξιόχρεο και τράπεζες) από την S&P την Παρασκευή το βράδυ (ώρα Ελλάδος). Όμως τελικά η S&P δεν ασχολήθηκε με την Ελλάδα και προτίμησε να να μεταθέσει την αξιολόγηση προς το τέλος του χρόνου.

Η απόφαση αυτή (της μη αξιολόγησης) ίσως αυξήσει την μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση και εμφανιστούν περισσότεροι πωλητές. Πάντως, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου και οι συνθήκες δεν αλλάζουν (σε ότι αφορά τον πληθωρισμό, τα εταιρικά αποτελέσματα και το ενεργειακό κόστος) , τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για κάποιο ανοδικό ρεύμα τον Νοέμβριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ