Νέα
  • ΓΔ: 871.34 +1.42%
  • Τζίρος: 65,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οριακή άνοδος για το ΧΑ - Ιστορικό υψηλό για Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq

Χρηματιστήριο Αθηνών
Πηγή: Intimenews

Με άνοιγμα στα ιστορικά υψηλά του (πάνω από τις 35.800 μονάδες) ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, ενώ κοντά στα ιστορικά υψηλά τους κινούνται οι S&P 500 και ο Nasdaq που τροφοδοτούνται από την άνοδο των τραπεζικών μετοχών και των τεχνολογικών τίτλων. Ταυτόχρονα καταγράφεται σημαντική υποχώρηση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Την ίδια στιγμή και οι ευρωπαικοί δείκτες κινούνται στα ιστορικά υψηλά τους με τον γερμανικό DAX να προσεγγίζει τις 15.800 μονάδες για νέο υψηλό και τους υπόλοιπους 4 μεγαλύτερους ευρωπαικούς δείκτες όπως ο γαλλικός CAC, ο ολλανδικός AEX, ο ιταλικός MIB και ο ισπανικός IBEX να βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά ή πέριξ αυτών.

Συσσωρεύει πέριξ των 900-905 μονάδων ο Γεν. Δείκτης σε αδύναμη συνεδρίαση

Στο ελληνικό χρηματιστήριο , η συνεδρίαση ξεκίνησε με υπέρβαση των 905 μονάδων για τον Γεν. Δείκτη με αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές Eurobank, Μυτιληναίου, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Jumbo αλλά σταδιακά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αυξήθηκαν οι πωλητές σε συγκεκριμένα blue chips και τραπεζικές μετοχές με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να απωλέσει την αρχική του δυναμική.

Τελικά έκλεισε στις 902,69 μονάδες με οριακή άνοδο 0,10%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 48,6 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 52 έκλεισαν ανοδικά και οι 53 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE large cap) μεταβλήθηκε κατά 0,15%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE mid cap) κατά 0,47%. Την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών προιόντων (2,55%), Πρώτων Υλών (1,55%), Τεχνολογίας 1,29% και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Πετρελαικών (-1,18%), Χρηματοοικονομικών (-0,56%), των Κατασκευών (-0,39%). Οι τράπεζες υποχώρησαν κατά (-0,34%). Οι μετοχές με τον μεγαλύτερο τζίρο ήταν οι ETE, Αlpha Bank, ΔΕΗ, Lamda , Εurobank, ΟΤΕ.

Η φθίνουσα συνεδρίαση πέρασε μήνυμα αδυναμίας. Οι αντιστάσεις των 900 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη είναι ισχυρές μεν αλλά πολύ πιθανό να σπάσουν στις επόμενες συνεδριάσεις μέχρι το τέλος του μήνα και να επανέλθουν μέσα στον Νοέμβριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ