Νέα
  • ΓΔ: 798.41 +0.71%
  • Τζίρος: 59,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τράπεζα Πειραιώς: Προσφορές άνω των 750 εκατ. ευρώ για το πράσινο ομόλογο

Τράπεζα Πειραιώς
Τράπεζα Πειραιώς / Πηγή: Intime

Υπερκαλύφθηκε η ζήτηση, με βάση τις πληροφορίες, για το πράσινο ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς με τις προσφορές μέχρι στιγμής να ξεπερνούν τα 750 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την πρώτη έκδοση του πράσινου ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς, Σύμφωνα με το Reuters, η αρχική εκτίμηση της τιμολόγησης διαμορφώνεται περίπου στο 4%.

H Τράπεζα Πειραιώς έδωσε εντολή στις BNP, BofΑ, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura και UBS ως αναδόχους να προετοιμάσουν το βιβλίο προσφορών πραγματοποιώντας παρουσιάσεις σε ξένους θεσμικούς επενδυτές για την έκδοση green bond, το ύψος του οποίου κινείται στην περιοχή μεταξύ 300 και 500 εκατ. Ευρώ. 

Το χρεόγραφο αναμένεται να αξιολογηθεί Caa1 από τη Moody's και Β από την S&P. Η BNP Paribas λειτουργεί ως σύμβουλος έκδοσης στο πράσινο ομόλογο.

Από τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρηματοδοτηθούν νέα «πράσινα δάνεια» και θα γίνουν αναχρηματοδοτήσεις υφιστάμενων δανείων.

Η τράπεζα έχει χαρτοφυλάκιο πράσινων δανείων ύψους 1,5 δισ. ευρώ  ενώ έχει υποστηρίξει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι η  αγορά πράσινων ομολόγων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος άντλησης των αναγκαίων κεφαλαίων για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών ρύπων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ