Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Το market making του Μυτιληναίου και η «επιστροφή» των ΕΛΠΕ

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η σημερινή συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Σήμερα είχε ενθουσιασμό, έφτασε στις 910 μονάδες και έκλεισε λίγο χαμηλότερα. Βέβαια, όπως σας έχει τονίσει ο Καγκελάριος, πολλές φορές η μικρή μεταβολή στον Γενικό Δείκτη δεν δείχνει ότι στις μετοχές γίνεται ο «χαμός».

Φτιάξτε ένα χαρτοφυλάκιο και παρακολουθήστε το προσεκτικά, λένε οι χρηματιστές και έχουν δίκιο. Σε ό,τι αφορά τον Γενικό Δείκτη, ο δρόμος για επιστροφή προς τα υψηλά έτους (930 μονάδες) είναι ανοικτός μεν, με πολλές παγίδες δε...

FED: Ξεκινά τον Νοέμβριο το tapering με 15 δισ. δολάρια, αλλά αφήνει αμετάβλητα τα επιτόκια

Η κίνηση της FED να μειώσει ένα μικρό ποσοστό επί των συνολικών κεφαλαίων από τις επαναγορές ομολόγων και χωρίς να αυξήσει τα επιτόκια φαίνεται ότι δεν ξάφνιασε τις αμερικανικές αγορές, που συνέχισαν απτόητες την ανοδική τους πορεία. Ουσιαστικά η FED επέλεξε μια συμβιβαστική επιλογή που ήθελαν και οι μεγάλοι «χρηματιστηριακοί παίκτες» της Wall Street. Να περιοριστεί μεν ο πληθωρισμός, αλλά να μη θιχτούν και οι προοπτικές ανάπτυξης.

Αμερικανικές αγορές

Νέα άνοδος προς τις 36.500 μονάδες ο Dow Jones, μετά την απόφαση της FED για την έναρξη του μικρού tapering. Ήδη οι χρηματιστηριακές αγορές είχαν προεξοφλήσει από πολύ πριν ότι ο Νοέμβριος θα ήταν ο εναρκτήριος μήνας, και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερο tapering από αυτό που εξήγγειλε η FED. Στα ύψη συνεχίζει και ο S&P 500 αλλά και ο Nasdaq.

Eυρωπαϊκές αγορές – Η αύξηση επιτοκίων στην Πολωνία και τα ασύλληπτα επίπεδα του DAX

Τρόμαξαν κάπως οι Ευρωπαίοι από την απόφαση της πολωνικής κεντρικής τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια στο 1,25% για το ζλότι (αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης), αλλά η ΕΚΤ διά χειλέων Λαγκάρντ τονίζει ότι τα επιτόκια του ευρώ δεν θα αυξηθούν άμεσα. Οι χρηματιστηριακές αγορές φαίνεται ότι ηρέμησαν και ο DAX έκλεισε με οριακή θετική μεταβολή, λίγο χαμηλότερα από τις 16.000 μονάδες. Ασύλληπτη άνοδος. Ανοδικά κινήθηκαν και οι υπόλοιπες μεγάλες αγορές της Ευρωζώνης.

ΔΕΗ

Οι εξελίξεις στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι από καλές μέχρι ενθουσιώδεις. Χθες καλύφθηκε και το ελληνικό βιβλίο στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, δηλαδή το ποσό των 200 εκατ. ευρώ που αναλογούσε σε αυτό. Επίσης ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα της διαδικασίας που θα κλείσει σήμερα το απόγευμα με σημαντική υπερκάλυψη και ρεκόρ προσφοράς κεφαλαίων. Είναι λογική η πολύ καλή κίνηση της μετοχής χθες.

ΟΠΑΠ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μοιράσει το προμέρισμα αλλά και θα εισαγάγει τις μετοχές από την επανεπένδυση του προμερίσματος που αξιολογήθηκαν στα 13,2 ευρώ. Χθες η μετοχή έκλεισε στα 13,43 ευρώ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση.

Mυτιληναίος

Το market making της μετοχής έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής. Εδώ και αρκετές συνεδριάσεις αφήνει να διολισθήσει η μετοχή σε χαμηλότερα επίπεδα, πουλάνε οι βιαστικοί και μετά, προς το τέλος της συνεδρίασης, η μετοχή ανεβαίνει. Αριστοτεχνικά ξεφορτώνεται όσους θέλουν να κερδοσκοπήσουν. Είναι για «μακροπρόθεσμες και σοβαρές σχέσεις» η μετοχή.

Ιατρικό Αθηνών

Εδώ μάλλον χρειάζεται κάπως καλύτερο market making στη μετοχή. Δεν γίνεται να ανακοινώνει μία σημαντικότατη συνεργασία με τον όμιλο της Βιοϊατρικής, διαμορφώνοντας έναν νέο πόλο στην οριζόντια κάλυψη υγείας (από διάγνωση μέχρι τη νοσηλεία), και χρηματιστηριακά να μην «κουνιέται φύλλο». Ο όμιλος Ιατρικού είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στο 6μηνο και εξίσου καλά αποτελέσματα (μαθαίνουμε) στο 9μηνο.

Φουρλής

Διαβάζω σχόλια σε διάφορα sites ότι ο όμιλος Φουρλή ανησυχεί για την είσοδο της JD Sports στην Cosmosport. Απολύτως λάθος. Ανησυχεί όσο ανησυχούσαν παλαιότερα οι αντίπαλοί του για την Athlete's Foot. Όμως καμία μεταβολή δεν έγινε από την Athlete's Foot. Ούτε αργότερα από την έλευση της Decathlon. Ο χώρος της αθλητικής ένδυσης είναι οριοθετημένος και πολυδιασπασμένος ανάμεσα στις αντιπροσωπείες, τους μεγάλους retailers και τους μικρά καταστήματα που στην επαρχία έχουν το δικό τους κοινό. Τώρα προστέθηκε και η διαδικτυακή πώληση. Τα περιθώρια κέρδους από την αύξηση των πωλήσεων είναι πολύ μικρά.

ΕΛΠΕ

Κάποιοι εγχώριοι επενδυτές παρακολουθούν τη μετοχή. Είχε μείνει πίσω σε σχέση με τη Motor Oil, αλλά απέδωσε αρκετά καλά το τελευταίο δίμηνο. Περιμένουμε αποτελέσματα 9μήνου για να δούμε πώς κινήθηκε στο διάστημα αυτό. Προετοιμάζεται για μεγάλες επενδύσεις μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό.

Cairo Mezzanino

Πολλοί ξένοι οίκοι έχουν μιλήσει για την ελκυστικότητα των τραπεζικών ομολόγων. Η περίπτωση του τιτλοποιημένου Καΐρου ίσως είναι μία απ' αυτές. Αυξάνοντας την αξία του Cairo, αυξάνει και η εσωτερική αξία της Eurobank.

ΓΕΚΕ (Ξενοδοχείο President) - Φεύγει από το Χρηματιστήριο

Ολοκληρώθηκε το squeeze out (άσκηση δικαιώματος εξαγοράς) για τη ΓΕΚΕ και τώρα περιμένει την απόφαση για την οριστική της έξοδο από το Χρηματιστήριο. Στο καλό President.

Η ΓΕΚΕ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1972 και δραστηριοποιείται στον τομέα των ξενοδοχειακών και τουριστικών υπηρεσιών. Κύρια δραστηριότητά της αποτελεί η εκμετάλλευση του ξενοδοχείου President, 4 αστέρων, στους Αμπελόκηπους, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 43, όπου βρίσκεται και η έδρα της.

Τράπεζα της Ελλάδος - Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Παρουσίασε χθες τις βασικές αρχές που θα ακολουθήσει για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η αλήθεια είναι ότι σε ένα εποπτικό περιβάλλον πολυσύνθετο και με σχετικά λίγο προσωπικό, η παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος σε θέματα κλιματικής αλλαγής είναι μικρή. Ίσως θα αρκεστεί σε θέματα νουθεσίας και συμβουλευτικής πολιτικής.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ