Νέα
  • ΓΔ: 867.8 +0.97%
  • Τζίρος: 86,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Ο ΟΤΕ που «φρέναρε» το Γενικό Δείκτη και η αθόρυβη άνοδος της ΕΥΔΑΠ

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Απογοητευτική η κίνηση του Γενικού Δείκτη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές «πετούν», ο ελληνικός Γενικός Δείκτης ξεκίνησε από τις 908 μονάδες, έφτασε μέχρι λίγο πάνω από τις 910 και μετά έκλεισε στις 908 μονάδες.

Οπως έχουμε πει, μας ενδιαφέρουν οι μετοχές και όχι οι δείκτες, αλλά όχι και έτσι...

Αφού η ΔΕΗ «άντλησε» 4 δισ. ευρώ περίπου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σήμερα θα περιμένουμε απελευθέρωση κεφαλαίων και είσοδο κάποιων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Eυρωπαϊκές αγορές

Όλο και περισσότεροι δείκτες ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κινούνται σε επίπεδα ιστορικών υψηλών. Αν αναρωτιέστε γιατί, οι λόγοι είναι πολλοί. Τα χαμηλά επιτόκια έχουν δώσει ώθηση στις μετοχικές τοποθετήσεις θεσμικών και ιδιωτών. Ο εταιρικός μετασχηματισμός των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων είναι θεαματικός, καθώς πλέον δεν μιλάμε για «εθνικούς πρωταθλητές», αλλά για ισχυρές πολυεθνικές. Έχουν εισροές από αμερικανικά και ασιατικά funds. Εν ολίγοις, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις δυσκολίες, κινούνται σε ιστορικά υψηλά. Το δικό μας να δούμε...

Αμερικανικές αγορές

Ο Dow Jones κινήθηκε με οριακές απώλειες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά παρέμεινε πάνω από τις 36.000 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq κινούνται προς ιστορικά υψηλά. Η FED πέτυχε αυτό που ήθελε. Να ξεκινήσει το tapering χωρίς να τρομάξει τις αγορές. Μόνο να περιμένουμε και κάποια διόρθωση από τα τέλη Νοεμβρίου, γιατί παραδοσιακά από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου κλείνουν τα βιβλία έτους οι θεσμικοί.

ΔΕΗ

Στο ανώτατο επίπεδο των 9 ευρώ ορίστηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η τελική τιμή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η προσφορά κεφαλαίων ξεπέρασε τα 4 δισ. ευρώ και αυτό σημαίνει ότι οι μικροί Έλληνες ιδιώτες θα πάρουν λιγότερες μετοχές από αυτές είχαν προγραμματίσει. Είναι και αυτός ένας λόγος που η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ έκλεισε στα 9,50 ευρώ με νέα άνοδο.

ΟΤΕ

Πτωτική συνεδρίαση για τη μετοχή του ΟΤΕ. Ήταν ο βασικός λόγος που φρέναρε και την άνοδο του Γενικού Δείκτη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Πληροφορίες θέλουν να ρευστοποιεί θέσεις ξένο fund. Η ολοκλήρωση της ΑΜΚ της ΔΕΗ θα απελευθερώσει ρευστότητα που ίσως κάποια τοποθετηθεί και στον ΟΤΕ. Δεν είμαστε βέβαια και σίγουροι.

Ιντραλότ

Τι γίνεται παιδιά στην ΙΝΛΟΤ; «Μέγα πλήθος και μέγα πάθος» που έλεγε και ένας παλιός πολιτικός. Το μέγα πλήθος το καταλαβαίνουμε από τον όγκο συναλλαγών που δείχνει ότι εισρέουν και ξένα κεφάλαια, το μέγα πάθος από την άνοδο κατά 7,56%. Πάντως θα θέλαμε από την εταιρεία κάποια δημόσια ενημέρωση για το γίνεται και τους στόχους της.

Attica Bank

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ενημέρωσε ότι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας στις 03.11.2021 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και ανάλυση από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, «AXIA Ventures Group Ltd» και «EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» σε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο γραφείο Ποταμίτης – Βεκρής των δεσμευτικών προσφορών των ιδιωτών επενδυτών που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Μια εξαιρετικά καθοριστική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΕΥΔΑΠ

Αθόρυβα μεν, αλλά με μεγάλη μεταβλητότητα που δείχνει και «ξένα χέρια» πίσω, ανεβαίνει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ. Μπορεί να είναι όμως και το εγχώριο market making που όταν βλέπει ότι η μετοχή δεν τραβάει, την ωθεί υψηλότερα -όπως έγινε χθες κατά την τελευταία ώρα συνεδρίασης.

ΕΧΑΕ

Βολιδοσκοπούν νέο CEO για τα ελληνικά χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ) οι βασικοί μέτοχοι, δηλαδή οι τράπεζες, κάποια ισχυρά ξένα funds και το Ελληνικό Δημόσιο. Βλέπετε το Δημόσιο είναι μέτοχος μειοψηφίας, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τα ταμεία που έχουν τοποθετηθεί. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί τώρα θα είναι να έχουμε ρήξη μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (μετόχων).

Αlpha Trust Ανδρομέδα - Επιστροφή στα κέρδη και στα μερίσματα

Η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. εμφάνισε το εννεάμηνο του 2021 καθαρά κέρδη 2,48 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών -1,71 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2020, βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.). Έτσι, τα βασικά μεγέθη της Εταιρίας για το εννεάμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν ως εξής: Τα ακαθάριστα έσοδα της Εταιρίας, ανήλθαν σε 3,73 εκατ., έναντι ζημιών -1,30 εκατ., της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Οι πέντε μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της Εταιρίας, κατά τη λήξη του εννεαμήνου, ήταν στις εταιρίες: QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ , ΕΛΒΕ , ΤΙΤΑΝ Α.Ε., και ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ Α.Ε. Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 21% έναντι της εσωτερικής της αξίας και θα μοιράσει προμέρισμα (0,127 ευρώ).

Jumbo - Καταγγελίες για αθέμιτο ανταγωνισμό

Κάθε δελτίο Τύπου των Jumbo έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πέρα από τα τετριμμένα των λογιστικών καταστάσεων. Στις αρχές του χρόνου ανέφερε για τα προβλήματα των logistics, χθες μιλούσε για αθέμιτο ανταγωνισμό από τα super market προς τα εμπορικά καταστήματα. Ενδεικτικά σας μεταφέρουμε: «Η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου οδήγησε τον Νοέμβριο τις Αρχές στην Ελλάδα στην επιβολή νέων μέτρων και πάλι στην αρχή της πιο κρίσιμης περιόδου για το λιανεμπόριο, όπως έγινε και το 2020, και δημιουργώντας για ακόμα μία φορά συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στα εμπορικά καταστήματα και όχι στα super market και στα υπερ-market ο ανεμβολίαστος πληθυσμός θα μπορεί να εισέρχεται μόνο με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος».

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ