Νέα
  • ΓΔ: 875.78 -0.80%
  • Τζίρος: 18,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΧΑ: Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ σήκωσαν την χρηματιστηριακή αγορά πάνω από τις 920 μονάδες

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Ξεπέρασε από την αρχή της σημερινή συνεδρίασης τις 920 μονάδες (είχαν τεθεί ως αντίσταση) ο Γενικός Δείκτης και μάλιστα προς τα μέσα της συνεδρίασης έφτασε στο υψηλό ημέρας στις 927 μονάδες που είναι πολύ κοντά στα υψηλά έτους.

Η άνοδος προήλθε και πάλι από τοποθετήσεις στις τραπεζικές μετοχές αλλά και σε δεικτοβαρή μη τραπεζικά blue chips όπως είναι η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ. Ο βασικός λόγος ανόδου είναι ότι η αγορά ποντάρει σε μία θετική αξιολόγηση από την Moody's την Παρασκευή που εκτιμάται ότι θα δώσει άλλη πνοή στο «κουρασμένο» ελληνικό χρηματιστήριο.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η αξία συναλλαγών ήταν λίγο χαμηλότερη από την χθεσινή αλλά οι αγοραστές εστιάστηκαν σε 10 μετοχές από την υψηλή κεφαλαιοποίηση που πραγματοποίησαν το 80% του συνολικού τζίρου. Επίσης το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ανοδικά, δεν αλλάζει την συνολική εικόνα της αγοράς που οι πτωτικές μετοχές ήταν περισσότερες από τις ανοδικές.

Ο Γενικός Δείκτης τελικά έκλεισε στις 923,07 μονάδες με άνοδο 0,57%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 71 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 51 μετοχές έκλεισαν ανοδικά και οι 63 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,57%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) είχε άνοδο 0,11% και στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, οι Τηλεπικοινωνίες αυξήθηκαν κατά 2,19% , οι τράπεζες κατά 1,49% και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κατά 1,18%. Στον αντίποδα, την μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι Πετρελαίου-Αερίου (-0,98%), Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (-0,83%), Ταξιδιών-Αναψυχής (-0,73%) και τροφίμων-ποτών (-0,66%).

Το ελληνικό χρηματιστήριο ξεχώρισε ως μεμονωμένη άνοδος ανάμεσα στην πτώση των άλλων χρηματιστηρίων της Ε.Ε (ή την πλειονότητα αυτών ) αλλά θα περιμένουμε να δούμε την αυριανή συνεδρίαση που θα επηρεαστεί από την Moody's (είτε θετικά είτε αρνητικά) και βέβαια από το τέλος της εβδομάδας που παραδοσιακά βγάζει πωλητές. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο πλέον είναι η υπέρβαση των 930 μονάδων και η κατεύθυνση προς τις 950 μονάδες.

Διεθνείς αγορές : Πτώση σε Αμερική και Ευρώπη

Καθολική πτώση στις ευρωπαικές αγορές με ήπιες όμως μεταβολές και καθοδική απομάκρυνση από τα ιστορικά υψηλά των αμερικανικών δεικτών, συνθέτουν την σημερινή εικόνα στις διεθνείς αγορές. Με δεδομένη την υπαρξη του πληθωρισμού ως βασικό πρόβλημα στις οικονομίες και πλησιάζοντας προς το τέλος του χρόνου

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ