Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανατροπή με πιέσεις στο Γενικό Δείκτη και στο βάθος η Moody's

Μετά την αρχική ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη, οι πιέσεις σε συγκεκριμένες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης έφεραν υποχώρηση του Γεν. Δείκτη κάτω από τις 920 μονάδες.

Σχεδόν στα μέσα της συνεδρίασης κινείται κοντά στις 917 μονάδες και με χαμηλές συναλλαγές.

Οι πιέσεις σε Coca Cola HBC, η μεταστροφή στη μετοχή του ΟΤΕ, οι ήπιες ρευστοποιήσεις σε ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή έχουν οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα το Γενικό Δείκτη.

Στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς θεωρούν ότι αυτή η υποχώρηση ίσως βάζει ερωτηματικά για τις ανακοινώσεις της Moody’s. Μήπως δηλαδή δούμε το ίδιο σενάριο με την S&P η οποία τελικά δεν είχε προχωρήσει σε αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου τον Οκτώβριο.

Τρία αγκάθια για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού (PPI) στη Γερμανία, εκτίναξη της ανεργίας στη Γαλλία και σκληρό lockdown στην Αυστρία είναι οι βασικοί λόγοι που οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές μετά το αρχικό ανοδικό ξεκίνημα.

Αν ο πληθωρισμός στη Γερμανία ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενος, την άνοδο της ανεργίας στη Γαλλία δεν την περίμεναν οι αναλυτές (σ’ αυτόν τον βαθμό τουλάχιστον), με αποτέλεσμα να κυριαρχούν οι πωλητές στα χρηματιστήρια.

Σε πωλήσεις ξένων funds αποδίδεται και η αντιστροφή της τάσης στο ελληνικό χρηματιστήριο που κινείται προς τις 915 μονάδες, ενώ είχε κάνει προσέγγιση των 927 μονάδων στην αρχή της συνεδρίασης. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ