Νέα
  • ΓΔ: 908.8 -0.34%
  • Τζίρος: 43,40 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Bank: Αναβάθμιση από την HSBC με σύσταση Buy

Πηγή: Eurokinissi

H HSBC αναβαθμίζει τη σύστασή της σε Buy για την Alpha Bank, σε νέα σημερινή έκθεση, αφήνοντας, μάλιστα, μεγάλα περιθώρια ανόδου, καθώς η τρέχουσα αποτίμηση του οίκου για την Τράπεζα ενσωματώνει μόνο τα τρέχοντα επίπεδα κερδοφορίας.

Oπως μάλιστα σημειώνουν οι αναλυτές, ευοίωνες αναμένονται οι εξελίξεις αναφορικά με τη δραστηριότητα στην Κύπρο και την πορεία του Project Skyline, πρωτοβουλίες που κινούνται γρηγορότερα του αναμενόμενου συμβάλλοντας στην επιτυχή υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της Alpha Bank, που αναμένεται να αποδειχτεί θετικός καταλύτης για την πορεία της μετοχής.

Oσον αφορά την ενίσχυση της παρουσίας του Ομίλου στη Ρουμανία, η έκθεση αναφέρει ότι οι στόχοι της Alpha Bank για περαιτέρω διεύρυνση των εργασιών της στη χώρα δεν έχουν ενσωματωθεί στις παρούσες εκτιμήσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω θετικές εκπλήξεις.

Στην έκθεση, οι αναλυτές της HSBC σημειώνουν ότι αναμένουν, συνολικά για τις ελληνικές τράπεζες, ετήσια άνοδο στα δανειακά χαρτοφυλάκια 5% λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης, που όμως δεν επαρκεί για να αντισταθμίσει την πίεση στα έσοδα από τόκους λόγω της μείωσης των προβληματικών δανείων. Παρόλα αυτά, όπως σημειώνουν, τα έμμεσα οφέλη σε προμήθειες και προβλέψεις αναμένεται να ενισχύσουν την κερδοφορία, με τις εκτιμήσεις τους για την κερδοφορία να ανεβαίνουν κατά 40% στο 8%, οδηγώντας τις τιμές-στόχο 18% υψηλότερα.

Τέλος, ο οίκος σχολιάζει ότι παρά την αύξηση των αποτιμήσεων τον τελευταίο χρόνο, οι αποτιμήσεις, σε απόλυτο βαθμό, δεν αντικατοπτρίζουν τα προσδοκόμενα επίπεδα κερδοφορίας και μερισμάτων, ενώ οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών βρίσκονται 45% συγκριτικά με τράπεζες στις εγγύς αναδυόμενες αγορές παρά τα υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας τους. Τέλος, η έκθεση αναφέρει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι κατά 40% φτηνότερες από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές παρά τα εφάμιλλα επίπεδα κερδοφορίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ