Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΧΑ: Επιστροφή πάνω από τις 890 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Το θετικό κλίμα των ευρωπαικών αγορών αξιοποίησε και το ελληνικό χρηματιστήριο με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να καταγράψει επιστροφή πάνω από τις 890 μονάδες και να προσεγγίσει τα επίπεδα των 900 μονάδων όπως εκτιμούσαν νωρίς το πρωί χρηματιστηριακοί παράγοντες.

Ήταν μία άνοδος σαφώς κατευθυνόμενη από την τάση των διεθνών αγορών αλλά και σε συγκεκριμένες μετοχές από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων 9μηνου που ήταν έντονα ανοδικά.

Το ανοδικό κλίμα στις ευρωπαικές αγορές και τα αποτελέσματα 9μηνου

O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 898,97 μονάδες με άνοδο 1,06%. Η αξία συναλλαγών ήταν αρκετά χαμηλή, μόλις στα 37,2 εκατ. ευρώ γεγονός που δείχνει απροθυμία συναλλαγών και στάση αναμονής. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 90 έκλεισαν ανοδικά και οι 21 πτωτικά.

Οι τοποθετήσεις σήμερα έγιναν κυρίως σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που μία συνεδρίαση πριν, είχαν δεχθεί σηματικές πιέσεις. Έτσι εξισορροπήστηκε κάπως η προηγούμενη πίεση. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 1,17% ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) υποχώρησε κατά (-0,12%). Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι Τεχνολογίας (3,16%), Πετρελαίου-Αερίου (2,95%), Πρώτων Υλών (2,18%), Ταξιδιών-Αναψυχής (2,16%).

Πτωτικά κινήθηκε ο δείκτης των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (-0,12%). Οι μετοχές με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών ήταν η Alpha Bank, η Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς, η ΔΕΗ, η Frigoglass και ο ΟΠΑΠ.

Διεθνείς αγορές

Εικόνα ανοδικής αντίδρασης είδαμε σήμερα στις ευρωπαικές αγορές , που εντάσσεται μέσα στο γνώριμο σενάριο των εναλλαγών , της μεταβλητότητας και των προληπτικών ρευστοποιήσεων των αγορών που βλέπουμε εδώ και ένα μήνα.

Η σημερινή συνεδρίαση επηρεάστηκε αφ' ενός απ' τις προθέσεις της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού αλλά και από την δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία που είναι φιλική προς την πολιτική της ΕΚΤ. Η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαικών χρηματιστηριακών αγορών κινήθηκε ανοδικά.

Ο DAX κατευθυνόταν πάλι προς τις 16.000 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC βρέθηκε πάλι πάνω από τις 7000 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ