Νέα
  • ΓΔ: 951.19 -0.05%
  • Τζίρος: 18,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδος 1,10% στο ρυθμό των ξένων αγορών

Το ανοδικό ρεύμα των ευρωπαϊκών (και αργότερα των αμερικανικών) αγορών ακολούθησε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, εναλλάσσοντας μέρα με τη μέρα πρόσημα.

Την χθεσινή υποχώρηση διαδέχθηκε μία ικανοποιητική άνοδος που βασίζεται κυρίως στην συμπόρευση του ελληνικού χρηματιστηρίου με τις ευρωπαϊκές αγορές και τους ξένους επενδυτές.

Ως συμπληρωματικά στοιχεία θα μπορούσαμε να πούμε ότι ενισχυτικά για τις αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών λειτούργησαν τα αποτελέσματα 9μηνου που ανακοίνωναν μέχρι την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου.

Στις 877,24 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Ο Γενικός Δείκτης από την αρχή της συνεδρίασης κινήθηκε άνω των 870 μονάδων για να κλείσει τελικά στις 877,24 μονάδες με άνοδο 1,10%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 63 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 84 έκλεισαν με άνοδο και οι 35 με πτώση.

Ηταν ίσως η πλέον ανοδική συνεδρίαση για την πλειονότητα των μετοχών των δύο τελευταίων εβδομάδων. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 1,11%, με άνοδο στις περισσότερες μετοχές του και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap είχε άνοδο 1,57%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι του Εμπορίου (2,77%), των Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (2,69%), Τεχνολογίας (2,41%), των Πρώτων Υλών (1,82%), των Τραπεζών (1,7%). Υποχώρηση είχαν οι δείκτες Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2,09%) και Ταξιδιών-Αναψυχής (-0,31%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα (σε όγκους συναλλαγών) ήταν η Eurobank, η Alpha Bank, η ΕΤΕ, Πειραιώς, η MIG και η Φουρλής.

Οι κεντρικές τράπεζες σε Αμερική και Ευρώπη άρχισαν δηλώσεις

Ανεξάρτητα από την εναλλασσόμενη χρηματιστηριακή συγκυρία σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα βασικά προβλήματα των οικονομιών διεθνώς και εγχωρίως είναι η πανδημία και η εξέλιξή της, αλλά και ο πληθωρισμός, η ενεργειακή και εφοδιαστική κρίση. Δηλώσεις για τις εξελίξεις τους γίνονται σήμερα στις ΗΠΑ, στην συνέντευξη-κατάθεση του διοικητή της FED, Τζ. Πάουελ και της υπουργού οικονομικών Γέλεν που ουσιαστικά «ανακρίνονται» από τους γερουσιαστές για τις εξελίξεις.

Αντίστοιχες δηλώσεις αναμένονται από τις αγορές αύριο ή μεθαύριο και από την κ. Λαγκάρντ (ΕΚΤ) για τις εξελίξεις της πανδημίας, τις πληθωριστικές πιέσεις και γενικότερα για τα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Σε αμιγώς (διεθνές) χρηματιστηριακό επίπεδο, οι αμερικανικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά (περιμένοντας τις δηλώσεις Πάουελ και Γέλεν), ενώ από το πρωί ήταν αυξημένο το αγοραστικό ενδιαφέρον για ευρωπαϊκές μετοχές, με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική άνοδο και των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ