Νέα
  • ΓΔ: 932.96 +2.10%
  • Τζίρος: 86,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΧΑ: Ανοδική προσέγγιση των 890 μονάδων - Τόνωση από διεθνείς αγορές και τράπεζες

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

H πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης που αποφάσισε να ακολουθήσει η Κίνα (κόντρα στις διεθνείς τάσεις για αύξηση των επιτοκίων) έφερε μεγάλη άνοδο στις ασιατικές αγορές. Η άνοδος φαίνεται ότι μεταδόθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές που ξεκίνησαν και πάλι σήμερα ανοδικά. Φαίνεται ότι έστω και με μικρά βήματα οδεύουμε προς μία καλύτερη χρηματιστηριακή εικόνα προς το τέλος του χρόνου.

Δυνατή αντίδραση στην έναρξη της συνεδρίασης με αγοραστές σε τράπεζες

Με άνοδο πάνω από 1% ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης τη σημερινή συνεδρίαση φτάνοντας στις 888 μονάδες και βάζοντας προδιαγραφές για προσέγγιση και των 890 μονάδων.

Για να συνεχιστεί η υπέρβαση των 880 μονάδων, και να μείνει ορατή η προσέγγιση των 900 μονάδων μέσα στο 2021, απαιτείται η ενεργοποίηση και των τραπεζικών blue chips. Ο κλάδος έχει κάνει άλματα βελτίωσης σε όλα τα μεγέθη του και δικαιωματικά μπορεί να διεκδικήσει ακόμη υψηλότερες αποτιμήσεις στις μετοχές του. Οι αναλυτές εκτιμούν, ότι θα υπάρξει ανοδική κίνηση μέσα στις τελευταίες συνεδριάσεις της χρονιάς που διανύουμε για τις τραπεζικές μετοχές. Το ζητούμενο είναι να συγχρονιστούν και με τα μη χρηματοοικονομικά blue chips που χθες είχαν μία καλή κιίνηση. Ενδεικτικές οι περιπτώσεις της Coca Cola HBC, της Μυτιληναίος, του ΟΤΕ και της Jumbo που κατάφεραν να κρατήσουν τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 880 μονάδες.

Αντίδραση μετά απο την χθεσινή αδύναμη συνεδρίαση

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, χθες είχαμε μία αδύναμη και αρνητική συνεδρίαση , επαληθεύοντας την αρχική εκτίμηση χθες το πρώι περί 'εύθραστης ανόδου'. Τελικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε οριακά πτωτικά στις 878,34 μονάδες αλλά το ισοζύγιο κερδισμένων/χαμένων ήταν έντονα αρνητικό και αυτό εξηγείται από την διαφοροποίηση μεταξύ μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης (Large Cap ) που κινήθηκαν ανοδικά οι περισσότερες και μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) που δέχθηκαν αρκετές πιέσεις. Επίσης ανησυχητικό ήταν ότι χθες το χρηματιστήριο 'αγνόησε' τα θετικά αποτελέσματα της ανάπτυξης γ' τριμήνου που ανακοινώθηκαν χθες και ήταν καλύτερα απ' τα αντίστοιχα του γ' τριμήνου 2019. Ωστόσο, το σημερινό ξεκίνημα είναι ενθαρρυντικό και ενεργοποιεί και blue chips που χθες είχαν υποχωρήσει.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ