Νέα
  • ΓΔ: 1274.4 +0.07%
  • Τζίρος: 28,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Στήριγμα του Δείκτη ο ΟΤΕ - Ανοδος λόγω... Κρήτης για τη Reds

Πηγή: Eurokinissi

Μπορεί το ελληνικό χρηματιστήριο να έκλεισε ανοδικά, αλλά και πάλι δεν έπεισε η χθεσινή συνεδρίαση. Ας κρατήσουμε το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 892 μονάδες, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω προς τις 900 μονάδες που είναι ο στόχος για περισσότερους αναλυτές.

Εύλογα πολλοί πελάτες χρηματιστηριακών ρωτούν τους επαγγελματίες. Αφού υπάρχουν τόσο θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία (μάκρο και μίκρο), γιατί το χρηματιστήριο δεν έχει δυναμική; Γιατί απλούστατα θα ανέβει σε δεύτερη φάση, όταν αποφασίσουν οι ξένοι επενδυτές να αναζητήσουν μικρότερες αγορές.

Επίσης θα αντιδράσει όταν αναβαθμιστεί η ελληνική οικονομία και η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας που έχει άμεση σχέση με τα ελληνικά ομόλογα. Όσο για τις εκθέσεις που μας κατακλύζουν καθημερινώς, frankly my dear I don't give a damn (ειλικρινώς δεν δίνω σημασία), όπως έλεγε φεύγοντας ο πρωταγωνιστής στο «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Αμερικανικές αγορές

Από το «ζεστό» της προχθεσινής ανόδου, στο «κρύο» της χθεσινής υποχώρησης κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές. Πολλοί αναλυτές λένε ότι η μακροπρόθεσμη διακράτηση υπό έκτακτες συνθήκες όπως αυτές που βιώνουμε παγκοσμίως έχει τελειώσει.

Όλοι πάνε, ιδιαίτερα στο τέλος του χρόνου, προς βραχυπρόθεσμες (1 ή 2 συνεδριάσεων) τοποθετήσεις και μετά αποκόμιση των κερδών. Η κατάσταση θα είναι έτσι μέχρι το τέλος του έτους. Από εκεί και πέρα αλλάζουν οι συνθήκες. Πάντως το 2021 θα κλείσει για τους αμερικανικούς δείκτες με διψήφια άνοδο και για κάποιες μετοχές τεχνολογίας με τριψήφια άνοδο.

Ευρωπαϊκές αγορές

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας είπε ότι η χώρα θα εμφανίσει ανάπτυξη το 2021 της τάξης του 6,7%, υψηλότερη απ' αυτή που ανέμεναν. Όμως η γαλλική χρηματιστηριακή αγορά δεν αντέδρασε ανοδικά. Κάπου τα έχουν προεξοφλήσει τα πράγματα. Το ζητούμενο για τις ευρωπαϊκές αγορές είναι η ανάπτυξη και η αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Και γι' αυτό μπορεί να υπάρξουν δηλώσεις από την ΕΚΤ σήμερα. Μπορεί λέμε, γιατί τελευταία η ΕΚΤ είναι αρκετά φειδωλή σε δηλώσεις.

Attica Bank

Μεγάλες αλλαγές έγιναν στο μετοχολόγιο της τράπεζας και πολλές ανακοινώσεις που δεν περιλαμβάνονταν στο Ενημερωτικό που παρουσιάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου. Αν και ήταν εύλογο ότι έπρεπε να αναθεωρηθεί λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, ουδείς γνώριζε τι θα γινόταν. Ίσως ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που τους πίεσε για να αναθεωρήσουν το Ενημερωτικό του Οκτωβρίου. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 14,96%, αλλά και πάλι είναι αδιάφορο για τους μέσους και μικρούς επενδυτές.

Παράταση στην περίοδο εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης της αύξησης κεφαλαίου ως 240 εκατ. ευρώ, μετά τη συμφωνία μετόχων μεταξύ Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και του σχήματος ΤΜΕΔΕ-Ellington χορήγησε το Δ.Σ. της Attica Bank, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης υπαναχώρησης σε επενδυτές που έχουν ασκήσει ως τώρα δικαιώματα.

ΕΤΕ

Σας έχουμε επισημάνει ότι η μετοχή έχει δυναμική και κινείται με στόχο τα 3 ευρώ. Βέβαια μπορεί να μην κάνει το ράλι που κάποιοι θα ήθελαν, αλλά από την αρχή του χρόνου έχει πραγματοποιήσει σημαντική άνοδο. Η Wood βάζει μάλιστα τιμή-στόχο στην τελευταία της έκθεση τα 4,1 ευρώ. Έχει ακόμη δρόμο η μετοχή...

ΟΤΕ

Αρκετά στιβαρός για μία ακόμη συνεδρίαση ο τίτλος του ΟΤΕ. Χωρίς υπερβολή είναι αυτός που στηρίζει τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 860 μονάδες το τελευταίο διάστημα. Με δεδομένη τη μεταβλητότητα σε άλλους κλάδους, ο ΟΤΕ δείχνει σαφή πειστήρια ισχυρής μετοχής υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Μυτιληναίος

Μία αρκετά καλή συνεδρίαση είχε χθες η μετοχή της Μυτιληναίος και από πλευράς ανόδου και από πλευράς όγκου συναλλαγών. Αισίως ξεπέρασε τα 15,3 ευρώ καλύπτοντας μεγάλο μέρος της διόρθωσης. Από τις επιλογές της Bank of America.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Άνοιξε χθες το ηλεκτρονικό βιβλίο προσφορών για την έκδοση κοινού, έντοκου, ομολογιακού δανείου συνολικού ποσού έως 300.000.000 της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διάρκειας 7 ετών, διαιρούμενου σε έως 300.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξίας 1.000 ευρώ εκάστη, οι οποίες θα καταχωρηθούν στο ΣΑΤ. και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του ΧΑ.

Η διάρκεια της διαδικασίας είναι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από χρηματιστηριακές πηγές, το επιτόκιο θα κυμανθεί κοντά στο χαμηλό εύρος (2,3%).

Noval Property

Η Noval Property ανακοίνωσε ότι μέσω της εταιρείας THE GRID Α.Ε. (μετοχική σύνθεση: 50% Noval Property, 50% Brook Lane Capital) απέκτησε, μετά από διαδικασία ανάδειξης πλειοδότη και δυνάμει της υπ’ αρ. 1417/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οικόπεδο εμβαδού 16 στρεμμάτων περίπου, επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο Μαρούσι (πρώην ακίνητο Kodak). Στο εν λόγω οικόπεδο πρόκειται να αναπτυχθεί σύγχρονο συγκρότημα πράσινων κτιρίων γραφείων συνολικής δομημένης επιφάνειας περίπου 49.000 τ.μ.

Reds

Tώρα αντανακλούν χρηματιστηριακά τα οφέλη από τη μεγάλη συμφωνία για τις Γούβες στην Κρήτη. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη επιχειρηματική κίνηση των τελευταίων 2-3 ετών για την εταιρεία.

Briq Properties

Η BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. στις 30.11.2021 προχώρησε στην πώληση ακινήτου - εμπορικού καταστήματος, συνολικής επιφάνειας 168,40 τ.μ., επί της Λεωφ. Κηφισίας 283, στην Κηφισιά, έναντι τιμήματος 1.023.000 ευρώ. Η εταιρεία με την πώληση αυτή κατέγραψε κέρδη ύψους 245.000 ευρώ

Inform Λύκος

Η 10η Δεκεμβρίου 2021 ορίστηκε ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος στη λήψη του προσωρινού μερίσματος 0,045 ευρώ ανά μετοχή, για την Inform Π. Λύκος.

Οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό μέρισμα μετά την παρακράτηση 0,043074881 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΣΑΤ την 13η Δεκεμβρίου 2021 (ημ/νία προσδιορισμού-record date). Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος ορίζεται η 16η Δεκεμβρίου 2021.

Νάκας

Mεικτό μέρισμα για τη χρήση 01.07.2020-30.06.2021 που θα ανέρχεται σε 0,170 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η «Φίλιππος Νάκας». Το καθαρό καταβαλλόμενο μέρισμα ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,1615 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τον νέο κανονισμό του ΧΑ οι εταιρικές πράξεις από 01.01.2009 διενεργούνται με βάση τον κανόνα «record date» όπου οι δικαιούχοι του μερίσματος της χρήσης 01.07.2020-30.06.2021 είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021.

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ