Νέα
  • ΓΔ: 785.07 +0.75%
  • Τζίρος: 19,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στο δρόμο για τις 900 μονάδες αλλά με χαμηλές συναλλαγές

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Διαφοροποιήθηκε ευχάριστα το ελληνικό χρηματιστήριο σε σχέση με τις ξένες αγορές κατά την σημερινή συνεδρίαση. Ενώ οι αμερικανικοί δείκτες υποχωρούσαν λόγω αρνητικών στοιχείων για την απασχόληση και συμπαρέσυραν και τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε χαμηλότερα επίπεδα, στο ελληνικό χρηματιστήριο τα μη χρηματοοικονομικά blue chips κυρίως και δύο τραπεζικά blue chips (από τα τέσσερα) έδωσαν σημαντική άνοδο στο Γενικό Δείκτη που προσέγγισε τις 900 μονάδες.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει υποαποδώσει σε σχέση με τις ξένες αγορές και με δεδομένο ότι υπάρχουν θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία και τις εισηγμένες εταιρείες, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μία καλή κίνηση προς και πάνω από τις 900 μονάδες μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι εγχώριοι και ξένοι επενδυτές αναμένουν ότι είτε μέχρι το τέλος του έτους, είτε στο α' τρίμηνο του  2022, θα υπάρξει αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τους ξένους οίκους, που θα μας φέρει πιο κοντά (ένα βήμα ακόμη) προς την επενδυτική βαθμίδα. Είναι μία θετική προσδοκία που μπορεί να τροφοδοτήσει ανοδική κίνηση.

Στο υψηλό ημέρας έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο υψηλό ημέρας στις 898,29 μονάδες με άνοδο 0,6%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα στα 45,5 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 55 έκλεισαν ανοδικά και οι 56 πτωτικά.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, οι κλάδοι με την μεγαλύτερη άνοδο ήταν οι ενεργειακές (πετρέλαιο και αέριο) με 2,45%, οι Τηλεπικοινωνίες (1,94%), τα Προσωπικά-Οικιακά Προϊόντα (1,68%) και με την μεγαλύτερη υποχώρηση ήταν οι κλάδοι Τεχνολογίας (-0,58%), Χρηματοοικονομικών (-0,33%), Τροφίμων-Ποτών (-0,25%).

O τραπεζικός κλάδος κινήθηκε μεν ανοδικά (0,73%), αλλά με διαφοροποίηση ανάμεσα στις μετοχές καθώς ΕΤΕ και Eurobank υποχώρησαν, ενώ Alpha και Πειραιώς αυξήθηκαν.

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Alpha Bank.

Η σημερινή συνεδρίαση είχε μία θετική εξέλιξη κόντρα στο ρεύμα και όλοι ελπίζουν ότι αύριο θα δουν αυτό που περίμεναν εδώ και ένα μήνα. Την υπέρβαση των 900 μονάδων. Τεχνικά, εάν συμβεί αυτό θα δούμε μία αντιστροφή της πλαγιοκαθοδικής τάσης που είχαμε εδώ και δύο μήνες περίπου και την επιστροφή προς το ανοδικό κανάλι για τις 910-920 μονάδες. Πάντως, εάν κάτι πρέπει να προβληματίζει είναι και πάλι οι χαμηλές συναλλαγές. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ