Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Ποιοι «βλέπουν» στα 3 ευρώ την ΕΤΕ - Η τάση για την Coca Cola HBC

Πηγή: Eurokinissi

Ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν πάνω από 1% χθες βράδυ (ώρα Ελλάδας) επειδή ο δείκτης τιμών παραγωγού (ο δείκτης που δείχνει πόσο αυξάνεται το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων) αυξήθηκε λόγω ενέργειας παραπάνω απ' όσο περίμεναν οι οικονομικοί αναλυτές.

Οι επενδυτές βρήκαν ευκαιρία να ρευστοποιήσουν και ορισμένες υπερτιμημένες μετοχές κυρίως από τον τεχνολογικό κλάδο. Ωστόσο ο Dow Jones παραμένει ακόμη πάνω από τις 35.000 μονάδες, ο S&P 500 πάνω από τις 4.600 μονάδες και ο Nasdaq πάνω από τις 15.000 μονάδες. Ίσως, τελικά, η «πνευμονία των αγορών» να είναι ένα απλό κρύωμα.

Πετρέλαιο

Υποχωρεί προς τα 73 δολάρια / βαρέλι η τιμή πετρελαίου στα futures του Brent και προς τα 70 δολάρια /βαρέλι στα futures του WTI (τεξανικού πετρελαίου). Αιτία, η εξάπλωση της πανδημίας στην Αμερική και οι φόβοι για οπισθοχώρηση της οικονομικής και βιομηχανικής δραστηριότητας. «Η μέρα της μαρμότας» στις οικονομίες. Ό,τι ζήσαμε στο α' εξάμηνο 2020 θα ζήσουμε και στο α' εξάμηνο 2022.

Ευρωπαϊκές αγορές

Έντονα πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, παρασυρόμενοι από τις αμερικανικές αλλά και τη γενικότερη απραξία που διακρίνει την ΕΚΤ αυτό το διάστημα. Όπως σας έχει πει ο Καγκελάριος, η ΕΚΤ προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και στον πληθωρισμό που φέρνει αυτή η χρηματοδότηση. Μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

Ομως παρά την έντονη υποχώρηση, υπήρχαν χθες δύο μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές που κινήθηκαν ανοδικά. Η ιταλική (δείκτης MIB) και η ισπανική (δείκτης IBEX). Για την ιταλική μπορούμε να φανταστούμε. Αναλυτές της Deutsche Bank και της Jefferies θεωρούν ότι το 2022 οι ευρωπαϊκές μετοχές θα ξεπεράσουν τις αμερικανικές σε απόδοση.

Eλληνικό χρηματιστήριο - Τραπεζικές μετοχές

Ειλικρινά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Κάθε μέρα μία θετική έκθεση για τις τράπεζες και στο ταμπλό οι τραπεζικές μετοχές να βυθίζονται. Οπερ σημαίνει ότι οι επενδυτικοί οίκοι είτε δεν ξέρουν τι τους γίνεται είτε θέλουν να ξεφορτώσουν κάποιες τραπεζικές μετοχές σε καλές τιμές. Υπάρχει και μία τρίτη (πονηρή) σκέψη, αλλά δεν θέλουμε να την εκφράσουμε...

ΕΤΕ

Κράτησε όσο μπόρεσε ψηλά τη σημαία του τραπεζικού κλάδου η μετοχή της ΕΤΕ που έχει επιστρέψει πάνω από τα 2,8 ευρώ. Εγχώριοι αναλυτές εξακολουθούν να θεωρούν ότι τα 3 ευρώ είναι απολύτως επιτεύξιμα μέσα στις επόμενες 10 συνεδριάσεις.

ΟΤΕ

Συνεχίζει να κινείται ανοδικά η μετοχή του ΟΤΕ , δείγμα ενός εξαιρετικού momentum που διακατέχει τον οργανισμό και τη μετοχή του. Στο τέλος του χρόνου μάλλον θα πρέπει να «γράφουν» πολύ καλά αποτελέσματα και κάποιοι να υπολογίζουν σε εξίσου υψηλά μερίσματα.

Και για να προλάβουμε σχόλια για την αλλαγή στάθμισης στον Γενικό Δείκτη, δεν νομίζουμε ότι ευθύνεται αυτό για την καλή εικόνα της μετοχής.

Coca Cola HBC

Πολύ καλή συνεδρίαση για τη μετοχή. Εάν είχε και λίγο περισσότερο όγκο συναλλαγών, θα λέγαμε για μία συνεδρίαση που αλλάζει την τάση της.

Γενικότερα, η τάση είναι προς την επιστροφή στα 30 ευρώ.

ΣΙΔΜΑ

Ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση της κυριότητας βιομηχανικού συγκροτήματος κτιρίων κυριότητος της εταιρείας, ευρισκόμενης επί του βορείου παράδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο 54ο χλμ., στην εισηγμένη εταιρεία ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, έναντι τιμήματος 11,50 εκατομμυρίων ευρώ.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση η διανομή κερδών και αποθεματικών της εταιρείας των χρήσεων έως 31.12.2020, συνολικού ποσού 19.695.365,30 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 0,17 ευρώ ανά μετοχή.

Ενας λόγος που είχε ανοδική πορεία και η μετοχή το τελευταίο διάστημα.

Interlife

H Interlife αναμένεται να εισαχθεί την 17/12/2021, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, στον Δείκτη ATHEX ESG (Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης). Iσχυρή άνοδο σημείωσαν όλα τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας στο εννεάμηνο του 2021. Συγκεκριμένα, στο 9μηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2021 τα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα (Παραγωγή) αυξήθηκαν κατά 9,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και ανήλθαν στο ποσό των 55,56 εκατ. ευρώ, έναντι 50,65 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2020.

Τα Έσοδα Επενδύσεων και Λοιπά Έσοδα ανήλθαν στα 7,94 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 4,09 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020. Τα Κέρδη προ Φόρων ανήλθαν στα 13,22 εκατ. ευρώ έναντι 5,91 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 123,7%. Τα Κέρδη προ Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 13,45 εκατ. ευρώ έναντι 6,15 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο 2020.

Τα Κέρδη μετά από Φόρους ανήλθαν στα 10,31 εκατ. ευρώ έναντι 4,48 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020, αυξημένα κατά 130,33%

Eλληνικά ομόλογα

Διαβάζουμε ότι η JP Morgan είναι αισιόδοξη για την πορεία των ελληνικών ομολόγων, εκτιμώντας ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει, μέσω των ενισχυμένων επαναγορών ή με άλλο τρόπο, να στηρίζει σημαντικά την Ελλάδα, καλύπτοντας και πάλι πλήρως την εκδοτική δραστηριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

Θετική εμφανίζεται και η Société Générale, τονίζοντας πως ακόμα και αν δεν συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο QE, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα καταστροφή. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν για την τεχνική συμπεριφορά των ελληνικών ομολόγων οι δύο μεγάλοι ξένοι οίκοι, υπάρχει έστω και ένας στην Ελλάδα που να θεωρεί ότι μία χώρα με χρέος 200% επί του ΑΕΠ και με ελλείμματα που ξεπερνούν το 2021 τα 12 δισ. ευρώ έχει να προσφέρει ομόλογα αξίας;

Αlpha Bank - Navigator

Mετοχικές τοποθετήσεις σε τεχνολογία, χρηματοοικονομικά, υγεία, real estate βλέπει για το 2022 το τμήμα ανάλυσης της Alpha Bank στο Navigator 2022. Η μεσοπρόθεσμη τάση ενίσχυσης της παγκόσμιας μετοχικής αγοράς αναμένεται να συμβαδίσει με συνέχιση της ανοδικής τάσης για τον τεχνολογικό δείκτη, χωρίς να αποκλείεται βραχυπρόθεσμη αποκόμιση κερδών.

O παγκόσμιος δείκτης καταναλωτικών αγαθών διαθέσιμου εισοδήματος παραμένει υψηλότερα του μέσου όρου 200 ημερών, υποστηριζόμενος από την εκτίμηση ότι η πανδημία θα τεθεί υπό έλεγχο και ότι η επανέναρξη δραστηριοτήτων θα χαρακτηρίζεται από αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες.

Υποστηρικτικός παράγοντας για τον χρηματοοικονομικό κλάδο τα υψηλά εκτιμώμενα μερίσματα. Σχετικώς ισχυρή η δυναμική του κλάδου υγείας, ο οποίος αποτελεί κλάδο με αμυντικά χαρακτηριστικά, εν μέσω εξάπλωσης της πανδημίας. Οι κλάδοι ενέργειας και αγοράς ακινήτων εμφανίζουν παραπλήσια συνολική απόδοση στο β’ εξάμηνο.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ