Νέα
  • ΓΔ: 859.38 -0.89%
  • Τζίρος: 82,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Οι προοπτικές της ΕΧΑΕ και η αθόρυβη άνοδος του ΟΤΕ

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ισως η πλέον ρηχή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά το τελευταίο διάστημα: ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε από τις 880 μονάδες, έφτασε λίγο πάνω από τις 882 μονάδες και έκλεισε στις 881,19 μονάδες.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης των 890 μονάδων μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αλλά εξίσου πιθανή και η υποχώρηση προς τις 865 μονάδες εάν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις με την πανδημία.

Οι χαμηλές αξίες συναλλαγών προχθές και χθες (λίγο πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ) δείχνουν στάση αναμονής λόγω αμφιβολιών. Μπορείς να το πεις και θετικό.

Αμερικανικές αγορές

Είναι φοβερή η μεταβλητότητα και η αντίδραση των αμερικανικών αγορών. Ο Dow Jones χθες αυξήθηκε κατά 560 μονάδες, όσες είχε απολέσει τη Δευτέρα λόγω του πανικού για τα ευρωπαϊκά lockdown.

Η ρευστότητα και οι επιχειρηματικές ειδήσεις δίνουν ώθηση στις αμερικανικές αγορές. Σε ό,τι αφορά την Ομικρον, πάλι πέρασε στη δεύτερη θέση των οικονομικών ειδήσεων, ενώ ο πληθωρισμός ούτε εξετάζεται.

Η Beta ΑΧΕΠΕΥ δημοσίευσε έναν πολύ ενδιαφέροντα χάρτη που δείχνει ότι ο πληθωρισμός στις διάφορες μεγάλες πολιτείες στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει το 7% και ίσως και το 8%.

Ευρωπαϊκές αγορές

Αντέδρασαν και οι ευρωπαϊκές αγορές, που θίγονται άμεσα από τα lockdown, με αποτέλεσμα οι δείκτες να κινηθούν έντονα ανοδικά. Αν καθίσει κάποιος και το δει προσεκτικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτή την περίοδο να είναι κάποιος υπεραισιόδοξος.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι αγορές θα ξαναϋποχωρήσουν από την αποκόμιση κερδών. Ο νέος χρόνος θα ξεκινήσει από χαμηλά επίπεδα.

Τράπεζες

Τα «βαρίδια» της συνεδρίασης της Δευτέρας έγιναν οι «εκτοξευτές» της συνεδρίασης της Τρίτης. Το έχουμε συνηθίσει το έργο.

Εκτός από τους στόχους και τα business plan που λίγο έως πολύ διαβάζουμε στους ξένους οίκους, οι ελληνικές τράπεζες έχουν να επωφεληθούν από το «Ελλάδα 2.0» ως διαμεσολαβητές επενδύσεων και χρηματοδότες έργων. Εάν βέβαια το κάνουν σωστά και όχι όπως προηγούμενες δεκαετίες.

Alpha Bank

Σας λέγαμε ότι όσο πλησιάζει καθοδικά προς το 1 ευρώ, τόσο πιο ελκυστική γίνεται η μετοχή. Οι αγοραστές αντέδρασαν χθες και την ανέβασαν στο 1,05 ευρώ, από 1,03 προχθές. Μικρή η διαφορά, θα πείτε. Ωστόσο δείχνει ότι αγοράζεται με ευκολία στα επίπεδα αυτά.

Eurobank

Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών διαμορφώνεται περίπου στα επίπεδα των 0,89 ευρώ. Η μετοχή μπορεί να κλείσει την εβδομάδα πάλι προς και πάνω από τα 0,90 ευρώ. Χθες υπήρχε αγοραστικό ενδιαφέρον από εσωτερικό και εξωτερικό.

Attica Bank

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, που αποφασίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την άντληση κεφαλαίων ποσού 240.000.000 ευρώ και την έκδοση 1.200.000.000 νέων κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών.

Καλή επιτυχία πλέον στη συνέχιση του εγχειρήματος για το σώσιμο της τράπεζας.

Inform Λύκος: Σημαντικές συνεργασίες στα fintech

Η AUSTRIACARD HOLDINGS, μητρική εταιρεία της INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε., προχωρεί σε συνεργασία με τις TAG SYSTEMS και NITECREST στοχεύοντας στην παροχή της επόμενης γενιάς τραπεζικών καρτών, συναφών υπηρεσιών και λύσεων πληρωμών σε παγκόσμιο επίπεδο

«Μετά την πρόσφατη επιτυχή συγχώνευση με την TAG SYSTEMS, η απόφαση της AUSTRIACARD να ενώσει τις δυνάμεις της με τη NITECREST ήταν αυτονόητη, καθώς η τελευταία είναι κορυφαίος πάροχος καρτών και συναφών λύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πωλήσεις παγκοσμίως, καθώς και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης παροχής τραπεζικών καρτών, συναφών υπηρεσιών και λύσεων πληρωμών για τις Ευρωπαϊκές Fintech/Challenger Banks, μέσω της TAG_NITECREST. Το αποτέλεσμα αυτής της συνένωσης δεν θα είναι απλά αθροιστικό, αλλά πολλαπλασιαστικό», δήλωσε ο Π. Σπυρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της AUSTRIACARD HOLDINGS, από τη Βιέννη.

Yalko

Προχωρά σε πωλήσεις ακινήτων της στα Οινόφυτα Βοιωτίας και στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης έναντι 10 εκατ. ευρώ και οι δύο μεταβιβάσεις. Μια αξιόλογη κίνηση που γίνεται για αύξηση ρευστότητας σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη για τις βιομηχανίες παγκοσμίως.

ΟΤΕ

Αθόρυβα αλλά σταθερά η μετοχή του ΟΤΕ οδεύει προς τα 16,20 ευρώ. Όπως είχε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα ο Καγκελάριος, η συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια της πρόσφατης μεταβλητότητας παραμένει εξαιρετική.

Η μετοχή ξεκίνησε από τα 15 ευρώ περίπου για να αναρριχηθεί σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα προς τα 16,20 ευρώ. Ουσιαστικά είναι αυτή που κράτησε και τον Γενικό Δείκτη του χρηματιστηρίου κοντά στις 880 μονάδες.

Entersoft

Στο αμερικανικό fund Barca Global Master Fund καθώς και σε εγχώριους θεσμικούς επενδυτές κατευθύνθηκαν τα πακέτα μετοχών της εταιρείας πληροφορικής Entersoft που έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Τα πέντε πακέτα αφορούσαν σε 270 χιλιάδες μετοχές και έγιναν στα 5,1 ευρώ. Η συνολική τους αξία φτάνει τα 1,377 εκατ. ευρώ.

ΕΧΑΕ

Πολύ καλή συνεδρίαση για τη μετοχή της ΕΧΑΕ που αυξήθηκε στα 3,75 ευρώ. Βέβαια είναι αρκετά χαμηλά ακόμη (σε σχέση με τη μέση τιμή διετίας), αλλά έχει προοπτικές ανόδου μέχρι και τα 5 ευρώ, λένε οι επαγγελματίες της αγοράς.

Τα μεγέθη 9μήνου είχαν δείξει βελτίωση.

Intralot - Μεγάλη η εξωστρέφεια της εταιρείας

Μεγάλη άνοδος και με αυξημένους όγκους χθες για τη μετοχή της Intralot. Η εταιρεία έχει εξωστρέφεια και κυρίως αναδιοργανώνει (αναχρηματοδοτεί) τον δανεισμό της. Μέσα στους επόμενους μήνες, πιθανότατα τον Μάρτιο του 2022, αναμένονται και νέα για τον τέταρτο διαγωνισμό για τη λοταρία της Βρετανίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η τωρινή άδεια λήγει το 2023.

Η Intralot συμμετέχει σε σχήμα που διεκδικεί τη μεγάλη λοταρία ως τεχνολογικός πάροχος και αν τελικά επικρατήσει, το συμβόλαιο αυτό θα αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα για την εισηγμένη, σύμφωνα με τη διοικητική της ομάδα.

Η διοίκηση της Intralοτ ρίχνει το βάρος στην ισχυροποίηση των δραστηριοτήτων του ομίλου στις ανεπτυγμένες αγορές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ωκεανίας, από τις οποίες πλέον προέρχεται το 80% των εσόδων και το 85% του EBITDA. Και πάλι το βάρος για νέα συμβόλαια και συνεργασίες πρόκειται να πέσει στη Β. Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά), όπου ανοίγονται ευκαιρίες για το αθλητικό στοίχημα.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ