Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανοιγμα με υπέρβαση των 820 μονάδων στο ΧΑ - Σε ιστορικά υψηλά οι αγορές σε ΗΠΑ και Γερμανία

Πηγή: Intime

Τα κεφάλαια που διοχετεύει η FED και η αναμονή για θετικά αποτελέσματα τροφοδοτούν την χρηματιστηριακή άνοδο. Ο DAX στη Γερμανία και αυτός ξεπέρασε με την σημερινή έναρξη τις 14.000 μονάδες εξαιτίας τοποθετήσεων θεσμικών επενδυτών σε μετοχές και εκτιμήσεων υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.  

Το βρετανικό χρηματιστήριο, παρά το Brexit, καταφέρνει να κινείται έντονα ανοδικά από επαναπατρισμό κεφαλαίων βρετανικών funds και από τα πακέτα στήριξης της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE).  Έντονα ανοδικά έκλεισαν και οι ασιατικές αγορές.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά τη σημερινή ημέρα και την άνοδο αυτή αναμένεται να ακολουθήσει και το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε χθες στις 820,03 μονάδες και οι προοπτικές είναι θετικές για τη σημερινή συνεδρίαση. Σε φάση διόρθωσης βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και η άνοδος τροφοδοτήθηκε κυρίως από συγκεκριμένα blue chips (Μotor Oil, ΕΛΠΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, ΔΕΗ). Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.

Η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, βρίσκει τον Γενικό Δείκτη στις 823,6 μονάδες με άνοδο 0,4%. H αξία συναλλαγών χθες αυξήθηκε πάνω από τα 85 εκατ. ευρώ και είναι μία ένδειξη διάχυσης της τεχνητής ρευστότητας και προς το χρηματιστήριο. To ζητούμενο είναι να παραμείνει πάνω από τα επίπεδα των 820 μονάδων στο κλείσιμο της εβδομάδας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ