Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Με άνοδο πάνω από τις 920 μονάδες ξεκίνησε ο Γεν. Δείκτης

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Aνοδικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαικές αγορές μετά την χθεσινή διόρθωση. Η 3μερη διόρθωση δημιούργησε χαμηλότερες αποτιμήσεις στις μετοχές στις οποίες σπεύδουν να τοποθετηθούν θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές.

Στοιχεία για την άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Βρετανία βοηθούν και στην ανάκαμψη της βρετανικής κεφαλαιαγοράς. Η ανάκαμψη των κεφαλαιαγορών προήλθε από τον περιορισμό των απωλειών χθες βράδυ (ώρα Ελλάδας) στις αμερικανικές αγορές. Είναι εμφανέστατο πλέον ότι είμαστε σε μία περίοδο ανόδου των αγορών εν μέσω αυξημένης μεταβλητότητας.

Όμως το ελληνικό χρηματιστήριο στις τελευταίες 2 συνεδριάσεις δείχνει να διαφοροποιείται από την γενικότερη τάση (αυξημένη μεταβλητότητα και εναλλαγές ανόδου με πτώσης).

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν μία πολύ δυνατή συνεδρίαση με άνοδο στα περισσότερα blue chips κυρίως , θετικό ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων και μεγάλο όγκο συναλλαγών.

Ο λόγος ανόδου είναι οι προσδοκίες από την αναβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και του αξιόχρεου από την FITCH την Παρασκευή. Ας είμαστε όμως προσεκτικοί γιατί και οι άλλοι 2 οργανισμοί (S&P, Moody's) είχαν παραλείψει να μας αξιολόγησουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Στις 921 μονάδες ξεκίνησε ο Γεν. Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση

Η χρηματιστηριακή άνοδος προέρχεται κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο, με τις 4 μετοχές των συστημικών τραπεζών να κινούνται έντονα ανοδικά και να συμπαρασύρουν και τα υπόλοιπα κλαδικά blue chips (μη χρηματοοικονομικά) σε υψηλότερα επίπεδα.

Εύλογα λοιπόν και σήμερα, η εξέλιξη των τιμών των blue chips θα καθορίσει και την πορεία του Γενικού Δείκτη. Η αγορά έχει κατοχυρώσει τις 900 μονάδες ως στήριξη (σε περίπτωση διόρθωσης) και προσπαθεί να επιστρέψει πάνω από τις 920 μονάδες (στην περίπτωση ανόδου).

Οι εγχώριοι χρηματιστές εκτιμούν ότι το διάστημα 900-930 μονάδων θα αποτελέσει ένα διάστημα που μπορεί να κυμανθεί ο Γεν. Δείκτης μέσα στον Ιανουάριο.

Εκτός από τις τραπεζικές μετοχές που επανατοποθετούν τις αποτιμήσεις τους σε υψηλότερα επίπεδα, το ενδιαφέρον στα μη χρηματοοικονομικά blue chips παραμένει στον ΟΤΕ που πλέον βλέπει τα 17 ευρώ, τον ΟΠΑΠ που κινείται πάνω από τα 12,5 ευρώ παρά την μεταβλητότητά του, την ΔΕΗ που υποχώρησε κάτω από τα 9 ευρώ και ίσως βγουν αγοραστές εκεί, την Jumbo σε ανοδικό κανάλι το τελευταίο διάστημα, τον Μυτιληναίο που επέστρεψε πάνω από τα 15 ευρώ και από εκεί και πέρα δυναμική έχουν οι 'διεθνείς΄ μετοχές Coca Cola HBC και Titan Int , οι εταιρείες real estate , οι υποδομές και οι μετοχές ενέργειας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ