Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Εκκίνηση στις 921 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη 

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Εντονα ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων της FED και μετά από μία καλή "εξαέρωση" του χρηματιστηριακού συστήματος τις προηγούμενες ημέρες. Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι θα δούμε πολλές τέτοιες συγκυρίες με μεγάλες ανόδους και απότομες διορθώσεις μέσα στο 2022 αλλά στην τελική γραμμή τα επίπεδα τιμών και δεικτών θα παραμείνουν υψηλά. Επίσης όσο παραμένει υψηλά ο γεωπολιτικός κίνδυνος στην Ουκρανία, τόσο η μεταβλητότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα είναι αυξημένη.

Στις 921 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο είδαμε χθες την καθοδική προσέγγιση προς τις δεύτερες στηρίξεις των 910 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και την αδυναμία αντίδρασης. Ίσως οι σημερινές εξελίξεις στα χρηματιστήρια επιτρέψουν την επιστροφή πάλι προς επίπεδα πέριξ των 920 μονάδων. Εάν κυριαρχήσουν και πάλι οι πωλητές ίσως δούμε τον Γεν. Δείκτη να υποχωρεί μεταξύ 900-910 μονάδων. Να σημειώσουμε ότι ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε σήμερα στις 921 μονάδες αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Και χθες έτσι ξεκίνησε και έκλεισε τελικά στις 913,8 μονάδες. Αυτές οι συνεδριάσεις της υψηλής μεταβλητότητας έχουν αυτούς τους κινδύνους.

Οι τραπεζικές μετοχές είχαν χθες μία καλή συνεδρίαση (με εξαίρεση την Πειραιώς) και αυτό ίσως δίνει σήμα αγορών και για τα υπόλοιπα blue chips που πιέστηκαν χθες (Jumbo, Motor Oil, ΕΛΠΕ ,ΓΕΚ Τερνα, Τερνα ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ).
Χθες είχαμε και επενδυτικό ενδιαφέρον για μετοχές της μεσαία και μικρής κεφαλαιοποίησης που είναι ένα θετικό δείγμα επενδυτικής δραστηριότητας. Γενικότερα θεωρούμε ότι παρά την διόρθωση, ο Γενικός Δείκτης μπορεί να κλείσει θετικά τον Ιανουάριο ασχέτως εάν έχει απωλέσει τα κέρδη που είχαν δημιουργηθεί.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα