Νέα
  • ΓΔ: 778.98 -2.28%
  • Τζίρος: 68,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οριακή άνοδος και χαμηλές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

 

H έντονα ανοδική αντίδραση στα κινεζικά χρηματιστήρια (μετά τις προηγούμενες πτώσεις λόγω αρνητικών στοιχείων του κινέζικου ΑΕΠ) δημιουργεί προοπτικές ανακοπής της πτωτικής συγκυρίας που είδαμε χθες στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι ήπια ανοδικές και δείχνουν να προσπαθούν να ξεπεράσουν και το κινέζικο σοκ αλλά και τις επιπτώσεις από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. 

Στο ελληνικό χρηματιστήριο είδαμε χθες μία έντονη πτώση (ειδικά στις τραπεζικές μετοχές) αλλά ταυτόχρονα στήριξη του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 800  μονάδες.  Αν καταφέρει να κρατηθεί πάνω από τις 800 μονάδες μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τότε η στήριξη θα ισχυροποιηθεί και θα είναι μία καλή παρακαταθήκη για το επόμενο διάστημα του Ιανουαρίου. 

Η μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών χθες μπορεί να οδηγήσει σε αγοραστικό ενδιαφέρον στην σημερινή συνεδρίαση εάν οι συνθήκες εξελιχθούν θετικά. Επίσης διακρίναμε ενδοσυνεδριακό ενδιαφέρον για μετοχές όπως ο ΟΠΑΠ που ουσιαστικά βασίζεται στη ζήτηση από εξωτερικό αλλά και εγχώρια ιδιωτικά χαρτοφυλάκια.

Ο Γενικός Δείκτης στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης κινείται πάνω από τις 802 μονάδες με οριακή άνοδο και χαμηλές συναλλαγές.

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα