Νέα
  • ΓΔ: 778.98 -2.28%
  • Τζίρος: 68,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οριακά πάνω από τις 800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

«Διορθωτική» υπήρξε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Μετά από μία αρχική κίνηση μεταξύ 795-799 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να υπερβεί -έστω και οριακά- τις 800 μονάδες προς την τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Ανεπαίσθητη δηλαδή κίνηση μεταξύ των 795-805 μονάδων που ουσιαστικά δείχνει συσσώρευση πέριξ των 800 μονάδων.

Η αιτία αλλαγής προσήμου στην μεταβολή ήταν η βελτίωση της εικόνας των ευρωπαϊκών αγορών και η ήπια ανοδική έναρξη των αμερικανικών αγορών (μετά τις 16.00). Aνέκαμψαν οι τραπεζικές μετοχές μετά από δύο διορθωτικές συνεδριάσεις, με επικεφαλής τη μετοχή της Alpha Bank που διαθέτει θετικό momentum. Από τα υπόλοιπα blue chips, η μετοχή της Eλλάκτωρ κινήθηκε έντονα ανοδικά λόγω αλλαγών στο μετοχολόγιο εν όψει της Γενικής Συνέλευσης ενώ καλή κίνηση είχαν ΟΠΑΠ, ΟΤΕ. Μυτιληναίος, Tέρνα Ενεργειακή.

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 802,19 μονάδες με άνοδο 0,69%. Η αξία συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα 49,77 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 65 έκλεισαν ανοδικά και οι 43 πτωτικά. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Κατασκευών (2,19%) λόγω Ελλάκτωρα, οι Τράπεζες (1,63%) κυρίως λόγω Alpha Bank , οι Βιομηχανικές (1,57%) και οι Τηλεπικοινωνίες (0,97%) λόγω ΟΤΕ. Την μεγαλύτερη υποχώρηση κατέγραψαν οι κλάδοι Υγείας (-3,21%), Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (-2,67%), Τροφίμων-Ποτών (-0,97%).

Αναζήτηση προσανατολισμού λόγω μη επαλήθευσης προβλέψεων

Το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει ότι αναζητεί ερείσματα για να κινηθεί ανοδικά αλλά δεν βρίσκει αυτή την περίοδο. Οι θετικές ειδήσεις είχαν προεξοφληθεί από το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και τώρα λίγες μοιάζουν να επαληθεύονται ενώ πληθαίνουν τα προβλήματα. Λογική λοιπόν η στάση αναμονής αλλά και οι όποιες διορθωτικές κινήσεις.

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ