Νέα
  • ΓΔ: 1418.33 +1.00%
  • Τζίρος: 61,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά για τις αγορές στη σκιά του πολέμου - Πτώση άνω του 2% τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια

Πηγή: Eurokinissi

Εντονα πτωτικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαικές αγορές. Οι δύο βασικοί λόγοι είναι ότι δεν περιμένουν ουσιαστικά αποτελέσματα από την διάσκεψη των δύο εμπόλεμων πλευρών στην Λευκορωσία και ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους θα μετεξελιχθεί σε νέες πληθωριστικές πιέσεις για τα ευρωπαικά κράτη (συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας).

Επίσης υπάρχουν και οι προληπτικές ρευστοποιήσεις αποκόμισης κερδών από το ράλι της Παρασκευής. Να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη ή την Πέμπτη αναμένονται στοιχεία από την ΕΚΤ για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης που αναμένεται ιδιαίτερα υψηλός (πάνω από 6%). Εάν υπάρξουν θετικές εξελίξεις από την συνάντηση στη Λευκορωσία , σαφώς και θα επηρεάσουν θετικά τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο.

Από τις 918 μονάδες στις 890 σε λίγα λεπτά ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ 

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης πραγματοποίησε σημαντική εκτίναξη (άνω του 4%) την Παρασκευή ξεπερνώντας τα επίπεδα των 925 μονάδων που ουσιαστικά επαναφέρουν την ελληνική αγορά στο προηγούμενο ανοδικό κανάλι.  Ωστόσο εάν επικρατήσουν και στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά πιέσεις, τότε ο Γενικός Δείκτης θα δοκιμάσει και πάλι τις αντοχές των 910 μονάδων κατ’ αρχήν και εάν ενδεχομένως αυξηθούν οι πιέσεις αυτές, θα προσεγγίσει καθοδικά τις 905 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με –σχετικά μικρή- πτώση στις 918 μονάδες αλλά πολύ σύντομα έπεσε στις 890 διευρύνοντας τις απώλειες. Όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα ξεκινήσουν τα ελληνικά blue chips και πόσο θα επηρεαστούν από τον πληθωρισμό και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Η πορεία των τραπεζικών μετοχών και των μη χρηματοοικονομικών blue chips (με πρώτο απ’ όλους τον ΟΤΕ) θα καθορίσουν την βραχυπρόθεσμη τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο. Πάντως η έναρξη της συνεδρίασης δείχνει πιέσεις σε όλες τις δεικτοβαρείς μετοχές και τον Γεν. Δείκτη να προσεγγίζει καθοδικά τις 914 μονάδες με κατεύθυνση προς τις 910 μονάδες.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ