Νέα
  • ΓΔ: 1017.01 -0.31%
  • Τζίρος: 58,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΧΑ: Εναρξη με τον Γεν. Δείκτη πάνω από τις 830 μονάδες - Θετικό ξεκίνημα και οι ευρωαγορές

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γεν. Δείκτη που ξεκίνησε στις 830 μονάδες να βρίσκεται κοντά 840 όριο. Ωστόσο η ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα λόγω των πολεμικών εξελίξεων και του πληθωρισμού είναι μεγάλη και πολλές φορές μέσα στην συνεδρίαση αλλάζουν οι τάσεις και τα πρόσημα μεταβολής του Γενικού Δείκτη.  

Αν το κλίμα συνεχίσει να ευνοεί την άνοδο περιμένουμε την κίνηση κοντά στις 840-845 μονάδες. Στην αντίθετη περίπτωση (υποχώρηση), θα δοκιμαστούν πάλι οι στηρίξεις πέριξ των 820 μονάδων. Οι κλάδοι που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν είναι οι τράπεζες, οι εταιρείες ενέργειας-διυλιστήρια (ΕΛΠΕ, Motor Oil, Mυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή) , οι μεταφορικές-τουριστικές (λόγω πετρελαίου και πληθωρισμού) και οι εταιρείες υποδομών (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ κά).

Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές

Oι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά με δείκτες και μετοχές να καταγράφουν αισθητή αύξηση πάντα εν μέσω αυξημένης μεταβλητότητας που αποδίδεται στο ουκρανικό. Οι διπλωματικές επαφές συνεχίζονται αλλά είναι πάντα εξαρτώμενες από τις στρατιωτικές κινήσεις. Μία ενδεχόμενη είσοδο του ρωσικού στρατού στο Κίεβο θα δρομολογήσει νέες εξελίξεις σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και χρηματιστήρια. 

Οι διπλωματικές εξελίξεις στο Ουκρανικό και οι έκτακτες αποφάσεις της ΕΚΤ μέσα στην  εβδομάδα θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τελικά την πορεία τους. Σε ότι αφορά τις αμερικανικές αγορές όλοι είναι εστιασμένοι στα θέματα του πληθωρισμού και των αποφάσεων της FED για τις αυξήσεις επιτοκίων. Όπως νέες εξελίξεις θα υπάρξουν εάν υπάρξει μία θετική διπλωματική έκβαση. Μιλώντας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι υπάρχει μία ελαφρά υποχώρηση των τιμών τους το τελευταίο διάστημα, γεγονός που ενισχύει τις προσδοκίες για υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων και περαιτέρω ανόδου των χρηματιστηριακών αγορών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ