Νέα
  • ΓΔ: 784 +0.55%
  • Τζίρος: 54,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Το άλμα 9% της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ ενισχύει τις αγορές

Χρηματιστήριο Τόκιου / Πηγή: AP Images
Χρηματιστήριο Τόκιου / Πηγή: AP Images

Θετικό είναι το κλίμα στα περισσότερα Ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα με το Χονγκ Κονγκ να δίνει την ώθηση μετά άλμα που κατέγραψε η μετοχή της Alibaba μετά την  ανακοίνωση της για αύξηση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της στα 25 δισ. δολάρια. από 15 δισ.

Σε αυτό το κλίμα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά 1,94%, με τη μετοχή της Alibaba να εκτινάσσεται κατά 9% περίπου.

Η μετοχή της China Eastern Airlines υποχωρεί κατά περίπου 5% μετά τη συντριβή του επιβατικού αεροσκάφους Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας στη νότια Κίνα τη Δευτέρα.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 προσθέτει 1,4%, ενώ ο δείκτης Topix σκαρφαλώνει κατά 1,13%.

Μεικτά πρόσημα στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ο Shangai Composite κερδίζει 0,44%, ενώ ο Shenzen σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,174%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται κατά 0,83% και στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 προσθέτει 0,86%.

Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημειώνει κέρδη 0,47%.

Με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματα στις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, o οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιθετικότερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες λόγω της έξαρσης του πληθωρισμού. 

Ο Τζέρομ Πάουελ τόνισε χθες ότι η κεντρική Ομοσπονδιακή Tράπεζα θα πρέπει να κινηθεί "γρήγορα" για να μειώσει τον υπερβολικά υψηλό πληθωρισμό.

"Υπάρχει προφανής ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα για να επιστρέψουμε τη στάση της νομισματικής πολιτικής σε ένα πιο ουδέτερο επίπεδο και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε πιο περιοριστικά επίπεδα, εάν αυτό απαιτείται για την αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών", ανέφερε σε ομιλία του σε συνέδριο της National Association of Business Economics. 

"Εφόσον καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είναι σκόπιμο να κινηθούμε πιο επιθετικά, αυξάνοντας το επιτόκιο κατά περισσότερες από 25 μονάδες βάσης σε μια συνάντηση ή συναντήσεις, θα το κάνουμε", υπογράμμισε ο διοικητής της Fed. 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε την προηγούμενη εβδομάδα τα επιτόκια της για πρώτη φορά από το 2018. Η αύξηση ήταν κατά 25 μονάδες βάσης, με ένα μόνο μέλος της Επιτροπής να διαφωνεί, ζητώντας μεγαλύτερη αύξηση κατά 50 μ.β. 

Ο Πάουελ επανέλαβε εξάλλου στην ομιλία του ότι η συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed θα μπορούσε να ξεκινήσει φέτος τον Μάιο. 

Τα μηνύματα του Πάουελ "δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρα", σύμφωνα με τον Ray Attrill της National Australia Bank.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ