Νέα
  • ΓΔ: 822.15 -0.22%
  • Τζίρος: 61,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η δυνατή κίνηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και οι αγορές στην Ελλάκτωρ

«Διορθωτική» υπήρξε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Το έγραψε και χθες ο Καγκελάριος. Ρίξτε μια ματιά στην αντιστροφή της καμπύλης επιτοκίων των αμερικανικών ομολόγων. Οταν η απόδοση των 10ετών έχει φτάσει αυτή των 2ετών ομολόγων, μπορεί να «μυρίζει» ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

Οχι για το α' τρίμηνο που τελειώνει σήμερα, αλλά πιθανότατα για το β' τρίμηνο. Για δυνατούς «λύτες» που λένε και στα σταυρόλεξα...

Ο δεύτερος δείκτης που κοιτάζουν οι επενδυτές-αναλυτές είναι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ που τροφοδοτεί την ανάπτυξη και ο τρίτος δείκτης οι κατασκευές (κατοικιών).

Ηπιες ρευστοποιήσεις χθες στους τρεις μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες -λόγω Ουκρανίας άραγε;

Βρετανικό χρηματιστήριο: Tα κεφάλαια ξανάρχονται

Το έχουμε ξαναγράψει ότι το βρετανικό χρηματιστήριο ζει στον δικό του κόσμο. Οταν οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη βυθίζονταν, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ανέβαινε.

Ισως γιατί το πρόβλημα της Ουκρανίας δεν αγγίζει άμεσα τους Βρετανούς, ίσως γιατί έχουν αρχίσει να ξανάρχονται κεφάλαια που είχαν φύγει το 2021 με το Brexit.

Για τους «μερακλήδες» των ξένων αγορών, οι μετοχές του Λονδίνου αξίζουν μία δεύτερη ματιά.

Γενικός Δείκτης: Δεν είχε την άσχημη εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών

Μπορεί οι προσδοκίες για ειρήνη να διαψεύστηκαν (οικτρά), τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη να βυθίστηκαν (όρα DAX), αλλά ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με μικρές απώλειες (-0,59%), στις 884 μονάδες, αφού διόρθωσε μέχρι τις 877 μονάδες.

Δεν ήταν απογοητευτική η συνεδρίαση, αν σκεφτούμε ότι και το ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων ήταν ισορροπημένο με 51 ανοδικές μετοχές και 57 πτωτικές.

Βοήθησε και η μεσαία κεφαλαιοποίηση σ' αυτό που κρατήθηκε σε καλά επίπεδα.

Τράπεζες

Την ημέρα που ανακοινώθηκε η αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τη Moody's, οι ελληνικές τράπεζες (οι 4 συστημικές) κατέγραφαν απώλειες πάνω από 2%.

Δύο τινά συμβαίνουν: Ή είχε προεξοφληθεί η αναβάθμιση την προηγούμενη ημέρα ή δεν συγκίνησε τους επενδυτές. Ρωτήσαμε Έλληνα χρηματιστή γι' αυτό και η απάντηση που πήραμε ήταν χαρακτηριστική: «Πες μου κανένα νέο»...

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Πολύ δυνατή η κίνηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη χθεσινή συνεδρίαση. Πολλοί την αποδίδουν αφενός στη διεκδίκηση πολλών και καλών δημόσιων έργων και αφετέρου στην πιθανή διεκδίκηση της ΛΑΡΚΟ.

Πάντως, θα δούμε εξελίξεις στις επόμενες συνεδριάσεις.

ΟΤΕ

Μας έχει... ζαλίσει με τα ανεβοκατεβάσματά της η μετοχή του ΟΤΕ. Από το +4% προχθές στο -4% (περίπου) χθες.

Ωστόσο, κρατάμε ότι η μετοχή παραμένει πέριξ των 17 ευρώ και έχει μια διακύμανση περίπου 10% από τα υψηλά της.

ΑΔΜΗΕ

Με θετικό πρόσημο έκλεισε και χθες η μετοχή του ΑΔΜΗΕ (οι θεσμικοί επενδυτές επιλέγουν υποδομές λόγω μικρής έκθεσης στον πληθωρισμό).

Ωστόσο, η πορεία της μετοχής στη συνεδρίαση ήταν φθίνουσα. Ξεκίνησε αρκετά δυνατά, για να κλείσει με μικρή άνοδο. Το γεγονός ότι έχει υποαποδώσει του Γεν. Δείκτη και ότι διαπραγματεύεται με χαμηλό δείκτη p/bv οδηγεί αρκετούς σε αγορές.

Ελλάκτωρ

Η διόρθωση που είχε δεχθεί κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις (κάποιοι ανέφεραν το ενδεχόμενο νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στον ορίζοντα) επέτρεψε να αγοραστούν χαμηλότερα μετοχές χθες.

Η μετοχή διαμορφώθηκε στα 1,26 ευρώ. Επίσης, ο όμιλος συνεχίζει να διεκδικεί έργα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, είτε σε κατασκευές είτε μέσω θυγατρικών του σε τομείς περιβαλλοντικής διαχείρισης.

ΟΛΘ: Θα προχωρήσει σε διανομή μερίσματος

Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο ΟΛΘ στις 21 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη και ώρα 11:00, στην έδρα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, εντός του Λιμένα, Προβλήτα Ι, η οποία, για προληπτικούς λόγους αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, θα λάβει χώρα από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων.

Το βασικό θέμα (ανάμεσα σε αρκετά άλλα τυπικής υφής θέματα) θα είναι η διανομή μερίσματος.

SPACE: Συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των δικαστηρίων

Τα ελληνικά δικαστήρια δεν φημίζονται ούτε για τις εκσυγχρονιστικές τους τάσεις ούτε για την ευελιξία τους. Αυτό το γνωρίζουν οι δικηγόροι, οι δικαστές και οι αντίδικοι. Οτιδήποτε γίνεται για τον εκσυγχρονισμό εν έτει 2022 είναι καλό.

Η κοινοπραξία SPACE HELLAS - WIND ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού της Κοινωνίας της Πληροφορίας την ψηφιακή αναβάθμιση του Δικαστικού Συστήματος με στόχο τον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής οργάνωσης, λειτουργίας και επικοινωνίας των Δικαστικών Φορέων της χώρας.

Συγκεκριμένα οι SPACE HELLAS - WIND ανέλαβαν το έργο «Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων (Ηλεκτρονικό Πινάκιο)» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με συνολική αξία σύμβασης 16.500.278,24 ευρώ.

Τράπεζα Αττικής: Μία σύγχρονη επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας

Η υιοθέτηση από τη διοίκηση της τράπεζας της Πολιτικής και Διαδικασίας κατά της Βίας και Παρενόχλησης ή Εκφοβισμού και η υπογραφή με τον Σύλλογο των εργαζομένων της συγκεκριμένης Επιχειρησιακής Σύμβασης, έρχεται να αναδείξει την ευαισθησία και των δύο πλευρών σε θέματα που άπτονται της υγείας, της ασφάλειας, της ανεμπόδιστης παροχής εργασίας, και της διαφορετικότητας όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, ηλικίας, θρησκευτικών πεποιθήσεων, γλώσσας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η Τράπεζα Αττικής φαίνεται ότι παίρνει τα μηνύματα των καιρών.

Eurobank: Τα ακίνητα σώζουν την παρτίδα (και την πατρίδα)

Το 2021, ήτοι το δεύτερο έτος της υγειονομικής κρίσης, αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ για τις καθαρές ξένες άμεσες επενδύσεις μη κατοίκων στην Ελλάδα, αναφέρει η εβδομαδιαία ανάλυση της Eurobank «7 ημέρες οικονομία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, το προαναφερθέν μέγεθος ανήλθε στα 4,8 δισ. σε τρέχουσες τιμές, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,7% του ονομαστικού ΑΕΠ. Προ πανδημίας, το 2019, οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν στο 2,4% του ονομαστικού ΑΕΠ.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.  
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ