Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Το καλό μέρισμα της Autohellas και η δυναμική αντίδραση του ΟΤΕ

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Από τον προηγούμενο μήνα οι αναλυτές του Bloomberg αναφέρονται στο ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ. Τώρα επικαλούνται την τελευταία έκθεση της Deutsche Bank που μιλά ανοικτά για ύφεση στις ΗΠΑ το 2023.

«Οι ΗΠΑ θα διολισθήσουν σε ύφεση το επόμενο έτος, καθώς η Federal Reserve θα αυξάνει τα επιτόκιά της για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, όπως εκτιμούν οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank, David Folkerts-Landau και Peter Hooper», μεταδίδει το Bloomberg.

Σε μελέτη που έδωσαν στη δημοσιότητα, τα στελέχη της Deutsche Bank βλέπουν τη Fed να προχωρά σε αυξήσεις των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης στις τρεις επόμενες συνεδριάσεις της, καθώς η κεντρική τράπεζα θα κινείται για να φέρει τα επιτόκιά της πάνω από το 3,5% μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

Ευρωπαϊκές αγορές

Αν μπει η Αμερική σε ύφεση το 2023, τότε τι θα γίνει με την Ευρώπη που ουσιαστικά έχει χάσει το α’ εξάμηνο με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό, ενώ έχει «ανοικτό» το μέτωπο της Ουκρανίας;

Το Eurogroup εξετάζει όλα τα θέματα. Και το χρέος των κρατών-μελών, και τα ενεργειακά θέματα, και τον πληθωρισμό. Σε ό,τι αφορά πιθανές συμμαχίες Νότου-Βορρά, τα πάντα είναι πιθανά σε αυτή τη συγκυρία. Οι ευρωπαϊκές οικονομίες βρίσκονται στα χειρότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών.

Εμείς; Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια...

Γενικός Δείκτης

Στα ίδια επίπεδα με αυτά που ξεκίνησε έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε πάνω από τις 900 μονάδες, όμως μετά τα μέσα της συνεδρίασης βρέθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα και όταν άνοιξαν οι αμερικανικές αγορές βγήκαν πωλητές στις τραπεζικές μετοχές.

Η υποχώρησή τους έφερε την επιστροφή σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την έναρξη. Τουλάχιστον αποδείχθηκε ότι οι 900 μονάδες αποτελούν μια ισχυρή αντίσταση. Τώρα εάν υπάρχει πτώση, ίσως δούμε και πάλι τις 880 μονάδες σήμερα.

Cenergy

Νέες δουλειές στο εξωτερικό κλείνει η Cenergy. Η τελευταία είναι η 5η μέσα σε 6 μήνες. Ίσως ο πιο εξωστρεφής βιομηχανικός όμιλος αυτή την περίοδο.

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο κλάδος σωλήνων χάλυβά της, υπέγραψε συμφωνία με τη Subsea 7 για την κατασκευή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW) για την πρώτη υποθαλάσσια σύνδεση του νέου κοιτάσματος αερίου OKEA Hasselmus με την πλατφόρμα παραγωγής Draugen στη Βόρεια Νορβηγική Θάλασσα.

Το έργο Hasselmus βρίσκεται 7 χλμ. βορειοδυτικά της πλατφόρμας Draugen και η εκτέλεσή του θα ξεκινήσει το 4ο τρίμηνο του 2023.

Πρόκειται για τη νέα ανάθεση από τη Subsea 7 στη Σωληνουργεία Κορίνθου που βασίζεται στην επιτυχία προηγούμενων συνεργασιών για την υλοποίηση παρόμοιων έργων.

Τράπεζα Πειραιώς: Σημαντική η εξαγορά της Iolcus

Η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε συμφωνία με τους μετόχους της Iolcus Investments ΑΕΔΟΕΕ για την απόκτηση του 100% της Εταιρείας. Το αντίτιμο της Συναλλαγής θα ανέλθει περίπου στα 10 εκατ. ευρώ όπως ανακοίνωσε η Πειραιώς.

Η Iolcus ιδρύθηκε το 2011 ως ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων και ατομικών χαρτοφυλακίων με έδρα την Αθήνα. Διαχειρίζεται τα εναλλακτικά αμοιβαία κεφάλαια (OEE) Apolis που έχει ιδρύσει, με έδρα το Λουξεμβούργο. Επίσης διαχειρίζεται ατομικά χαρτοφυλάκια ιδιωτών και θεσμικών πελατών σε τράπεζες-θεματοφύλακες στην Ελλάδα, την Ελβετία και το Λουξεμβούργο. Τα κεφάλαια πελατών υπό διαχείριση της Εταιρείας ανέρχονται σε €1 δισ.

Η Iolcus ιδρύθηκε το 2011 ως ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων και ατομικών χαρτοφυλακίων με έδρα την Αθήνα. Διαχειρίζεται τα εναλλακτικά αμοιβαία κεφάλαια (OEE) Apolis που έχει ιδρύσει, με έδρα το Λουξεμβούργο. Επίσης διαχειρίζεται ατομικά χαρτοφυλάκια ιδιωτών και θεσμικών πελατών σε τράπεζες-θεματοφύλακες στην Ελλάδα, την Ελβετία και το Λουξεμβούργο. Τα κεφάλαια πελατών υπό διαχείριση της Εταιρείας ανέρχονται σε €1 δισ.

Η Συναλλαγή ενισχύει τη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς ως προς την κατάκτηση πρωταγωνιστικής θέσης στον κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων πελατών στην Ελλάδα

Καλό μέρισμα πληρώνει και η Autohellas

Στη διάθεση μερίσματος ύψους 0,46 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2021 ενέκρινε η χθεσινή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Autohellas. Το καθαρό πληρωτέο μέρισμα θα ανέλθει σε 0,437 ανά μετοχή. Διαμορφώνει μερισματική απόδοση 4,5% περίπου.

Ως ημερομηνία αποκοπής (cut-off date) ορίζεται η Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, όπου οι μετοχές θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην καταβολή μερίσματος. Δικαιούχοι καταβολής του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 (Record Date).

Intralot

Εξήγγειλε εξαγορά στο εξωτερικό όπως περιμέναμε. Όχι όμως στη Βρετανία όπως είχε ακούσει ο Καγκελάριος, αλλά στη μακρινή Μαλαισία.

Πάντως η μετοχή συνέχισε ανοδικά και χθες, και πάλι με μεγάλους όγκους συναλλαγών, πράγμα που δείχνει ότι υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΟΤΕ

Με τη χθεσινή πολύ δυναμική αντίδραση, σε μία αρνητική κατά τα άλλα ημέρα, κατάφερε να επιστρέψει πάνω από τα 17 ευρώ και ουσιαστικά να καλύψει τη διόρθωση που ξεκίνησε από την έναρξη του πολέμου.

Premia: Πήρε άδεια για μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ

Την παροχή άδειας λειτουργίας στην εταιρεία PREMIA ANΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, για τη λειτουργία της ως ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2778/1999 και ως οργανισμού εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) με εσωτερική διαχείριση από την μετατροπή της από Α.Ε σε AEEAΠ με την επωνυμία PREMIA ANΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.  
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ