Νέα
  • ΓΔ: 875.47 +1.82%
  • Τζίρος: 37,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Νέα ανοδική συνεδρίαση κόντρα στο διεθνές κλίμα

Πηγή: Eurokinissi

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και ο πληθωρισμός θα είναι τα δύο άμεσα προβλήματα των οικονομιών δήλωσε στέλεχος της JP Morgan λίγο μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου.

Παρα ταύτα, οι αμερικανικοί δείκτες ξεκίνησαν με οριακή άνοδο (ενδεχομένως να περάσουν πτωτικά μέχρι το τέλος της συνεδρίασης), ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές συνέχισαν το καθοδικό σπιράλ.

O DAX ισορροπεί πλέον στις 14.000 μονάδες ενώ ο CAC στις 6.500 μονάδες.

Το ελληνικό χρηματιστήριο για τρίτη συνεδρίαση στη σειρά κινήθηκε κόντρα στο ρεύμα και έκλεισε με μικρή άνοδο Γενικού Δείκτη. Η ήπια άνοδος ήταν από την έναρξη της συνεδρίασης και -παρά την ενδοσυνεδριακή υποχώρηση- κατάφερε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο.

To τέλος της συνεδρίασης βρήκε το Γενικό Δείκτη στις 924,2 μονάδες με άνοδο 0,31%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 72 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που διακινήθηκαν οι 51 έκλεισαν ανοδικά και οι 58 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε κατά 0,34%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 0,59%. Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης πρωταγωνίστησαν η Ελλάκτωρ εν μέσω φημών για κινήσεων μετόχων, η Lamda Development, η ΔΕΗ, η Μυτιληναίος, ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες ξεχώρισε η ανοδική κίνηση σε Βιομηχανικές υπηρεσίες (1,34%), Τρόφιμα-Ποτά (1,13%), Ταξίδια- Αναψυχή (1%), Τηλεπικοινωνίες (1%). Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες Προσωπικών-Οικιακών προιόντων (-1,91%), Πετρελαίου-Αερίου (-1,82%), Εμπορίου (-1,22%).

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ΕΤΕ, Μυτιληναίος, Jumbo, ΟΠΑΠ, Motor Oil , Αlpha Bank.

Η ανοδική κίνηση του ελληνικού χρηματιστηρίου έρχεται σε αντίθεση με το πτωτικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και, παρά τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί ο πληθωρισμός στους περισσότερους κλάδους, υπάρχουν οι ενθαρρυντικές εκθέσεις των ξένων οίκων που συντηρούν την ανοδική κίνηση.

Η επόμενη αντίσταση μέσα στην εβδομάδα είναι πέριξ των 930 μονάδων, ενώ η πρώτη στήριξη χαμηλά παραμένουν οι 905 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ