Νέα
  • ΓΔ: 822.15 -0.22%
  • Τζίρος: 61,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 900 μονάδες με πτώση 2,38% - Η μεγαλύτερη υποχώρηση από αρχές Μαρτίου

Πηγή: Eurokinissi

Με τη μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές Μαρτίου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, ακολουθώντας με καθυστέρηση τη διόρθωση των ευρωπαϊκών αγορών τη Δευτέρα.

Το μόνο θετικό είναι ότι κράτησε τα επίπεδα στήριξης των 900 μονάδων με το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο ξεκίνησε με πτώση στις 920 μονάδες, που κορυφώθηκε σταδιακά, οδηγώντας το Γενικό Δείκτη προς τις 890 μονάδες.

Ομως εκεί εμφανίστηκαν αγοραστές σε συγκεκριμένα blue chips με αποτέλεσμα να κλείσει στις 900,45 μονάδες, με υποχώρηση 2,38%.

Αυξημένη ήταν η αξία συναλλαγών στα 110,29 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 17 ήταν ανοδικές και οι 97 πτωτικές. O δείκτης FTSE Large Cap υποχώρησε κατά 2,44% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) κατά 2,83%. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι οι πιέσεις διαχύθηκαν σε ολόκληρο το φάσμα των εισηγμένων.

Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι Πρώτων Υλών (-4,6%), Τεχνολογίας (-4,25%) και λόγω αποκόμισης προηγούμενων κερδών και λόγω αντανάκλασης με τις ξένες αγορές, Τραπεζών (-3,17%), Εμπορίου (-3,13%).

Τη μικρότερη πτώση είχαν οι κλάδοι βιομηχανικών προϊόντων (-0,52%), Τηλεπικοινωνιών (-0,98%) με αντοχές από την μετοχή του ΟΤΕ, Κατασκευών -Υλικών (-1,24%) με την μετοχή του Ελλάκτωρ να κινείται ανοδικά. Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ο ΟΤΕ, η ΕΤΕ, η Alpha Bank, o Mυτιληναίος, η ΔΕΗ και η Eurobank.

Οι Αμερικανοί περιμένουν τις αποφάσεις της FED μετά το sell off της Παρασκευής

Με το βλέμμα στη FED και τις αυριανές αποφάσεις ξεκίνησαν οι αμερικανικές αγορές, που καταγράφουν μικρές υποχωρήσεις. Ωστόσο, είχε προηγηθεί η πολύ δύσκολη Παρασκευή με μαζικές πωλήσεις σε όλους τους κλάδους και ιδιαίτερα σε μετοχές τεχνολογίας και η επίσης πτωτική Δευτέρα.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε μία μικρή 3μερη διόρθωση. Και οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένουν αντίστοιχες αποφάσεις από την ΕΚΤ το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, τα μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται από τον παρατεταμένο πληθωρισμό και την άνοδό του που τροδοφοτείται από την συνεχή παραμονή του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ