Νέα
  • ΓΔ: 822.15 -0.22%
  • Τζίρος: 61,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πτώση προς τις 870 μον. για τον Γενικό Δείκτη εν μέσω διεθνούς χρηματιστηριακής θύελλας

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη «βύθιση» των αμερικανικών δεικτών και μετοχών χθες βράδυ (ώρα Ελλάδας). Μία πτώση που ουσιαστικά αντικατοπτρίζει την άποψη ότι παρά τις κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού σε Αμερική και Ευρώπη, ο μεγάλος φόβος κρύβεται αλλού. Κρύβεται στην ύφεση που είναι προ των πυλών και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Ίσως γι' αυτό καθυστερεί η κ. Λαγκάρντ να αυξήσει τα επιτόκια στην ΕΚΤ και δέχεται τις πιέσεις από την Γερμανία και τους συμμάχους της. Πάντως οι εξελίξεις πλέον έχουν ξεφύγει από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και επεκτείνονται σε πολλές διαφορετικές.

Έναρξη στις 871 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Στο ελληνικό χρηματιστήριο πήραμε μία πρώτη γεύση της έντονης μεταβλητότητας χθες όταν , παρά τις διαφαινόμενες καλές συνθήκες (ανέβαιναν οι ευρωπαικές αγορές) δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο 'γύρισμα' προς τις 900 μονάδες κατ' αρχήν και μετά και κάτω από τις 890 μονάδες που ήταν η στήριξη. Eαν κυριαρχήσουν οι πωλητές, τότε η επόμενη τεχνική στήριξη θα είναι στις 860 μονάδες. Ήδη ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πτωτικά στις 871 μονάδες και κατευθύνεται προς τις 860 μονάδες. Το ισοζύγιο κερδισμένων /χαμένων είναι έντονα αρνητικό (1 ανοδική /6 πτωτικές) και οι συναλλαγές στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης είναι αυξημένες.

Οι πιέσεις διευρύνθηκαν σε ολόκληρο το φάσμα των κεφαλαιοποιήσεων δείγμα της απροθυμίας αγοραστών. Θεωρητικά και η σημερινή συνεδρίαση (τελευταία της εβδομάδας) θα έχει πιέσεις αλλά είναι άγνωστο εάν θα υπάρξουν αγοραστικά αντανακλαστικά σε συγκεκριμένους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης που έχουν υποστεί σημαντικές πιέσεις.

Το επενδυτικό περισκόπιο θα εστιαστεί κυρίως στις μετοχές ενέργειας λόγω των τελευταίων εξαγγελιών περί φορολόγησης υπεραξιών, στις τράπεζες που επηρεάζονται άμεσα από την άνοδο των επιτοκίων και την εκτίναξη των αποδόσεων των ομολόγων και στους περισσότερους κλάδους που υπάρχει κίνδυνος από την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους. Επίσης μετοχές που ενδέχεται να βρίσκονται μπροστά σε επιχειρηματικές εξελίξεις όπως ο Ελλάκτωρ (φήμες φέρνουν είσοδο εταιρείας συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη) και εταιρείες που θα μοιράσουν μερίσματα αποτελούν ενδυνάμει μετοχικές επιλογές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ