Νέα
  • ΓΔ: 1447.5 -0.08%
  • Τζίρος: 42,59 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος στο ξεκίνημα - Στις 863 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Mε το βλέμμα στις επικείμενες ανακοινώσεις για τον αμερικανικό πληθωρισμό αλλά και προεξοφλώντας τις επόμενες κινήσεις της FED θα κινηθούν σήμερα οι διεθνείς αγορές. Οι ευρωπα"ικές αγορες ξεκίνησαν σήμερα ανοδικά στην συντριπτική τους πλειονότητα και εάν δεν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις σε ότι αφορά τα πολλά προβλήματα στην διεθνή οικονομία, τότε ίσως συνεχιστεί η μικρή ανάκαμψη στις χρηματιστηριακές αγορές. Ήδη οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Γερμανία και Γαλλία επέστρεψαν πάνω από τις τεχνικές στηρίξεις τους βασιζόμενες στην ανοδική κίνηση των μετοχών μεγάλων ομίλων.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης σταμάτησε (στην στήριξη των 860 μονάδων) τον κατήφορο των προηγουμενων συνεδριάσεων παρά το γεγονός ότι είχε αρνητικό μετοχικό ισοζύγιο με περισσότερες πτωτικές μετοχές. Στον κλάδο υψηλής κεφαλαιοποίησης αντέδρασαν ανοδικά μετοχές που είχαν πιεστεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και που έχουν δώσει δείγματα σημαντικής αναπτυξιακής πορείας την τελευταία χρονιά αλλά και στο α' τρίμηνο 2022. Η αξία συναλλαγών ήταν μεγάλη γεγονός που δείχνει ότι καθ' οιονδήποτε τρόπο (θετικό ή αρνητικό) το χρηματιστηριακό ενδιαφέρον παραμένει ζωντανό.

Ξεκίνημα στις 863 (+0,2%) μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφηκε μία επενδυτική διελκυστίνδα με τις αντίρροπες τάσεις ανάμεσα στα blue chips. Ο ΟΤΕ έδειξε ότι παραμένει μία στιβαρή στήριξη για την αγορά με κίνηση κοντά στα 18 ευρώ, ο ΟΠΑΠ ανέκαμψε χθες, η Jumbo ανέβηκε ξανά σε υψηλότερα επίπεδα και με αυξημένο τζίρο ενώ οι μετοχές που ξεχώρισαν και για την άνοδο και για την αξία συναλλαγών τους ήταν η Coca Cola HBC και τα ΕΛΠΕ. Στις τράπεζες , μόνο η Eurobank είχε ανοδική κίνηση εν μέσω αυξημένης μεταβλητότητας. Βέβαια στη σημερινή συνεδρίαση μπορεί να αλλάξουν οι εγχώριες συνθήκες και το επενδυτικό ενδιαφέρον να μετατεθεί σε άλλους κλάδους ή μετοχές. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 863 μονάδες με οριακή θετική μεταβολή (0,2%) και επιλεκτικό ενδιαφέρον για υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση

Τα προβλήματα από τον υψηλό πληθωρισμό (ξεπέρασε το 10% τον Απρίλιο) και τα αυξημένα ελλείμματα παραμένουν υπαρκτά και ζέοντα για την ελληνική οικονομία. Σαφέστατα και θα επηρεάσουν έμμεσα και την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Όμως οι μετοχικές τοποθετήσεις, εκτιμούν οι διαχειριστές διαθεσίμων, θα παραμείνουν στο διάστημα της 'πληθωριστικής πλημμύρας' οι καλύτερες επενδυτικές επιλογές σε σχέση τις υπόλοιπες

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ