Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Τα θετικά μηνύματα για την Aegean και οι προοπτικές της Intrakat

Το περίφημο τεχνικό όριο του «23%» επιβεβαίωσαν οι περισσότερες μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές.

Μόλις προσέγγισαν οι απώλειες το 20%, τόσο στα αμερικανικά χρηματιστήρια όσο και στα ευρωπαϊκά εμφανίστηκαν αγοραστές.

Αυτό είναι νομοτέλεια. Οσο μεγάλη και να είναι μία οικονομική κρίση πάντα θα υπάρχουν αγοραστές στις κατάλληλες τιμές.

Γενικός Δείκτης

Οι 870 μονάδες λειτούργησαν ως αντίσταση στη χθεσινή συνεδρίαση. Εάν δεν υπάρξει άνοδος από τη Δευτέρα, θα υπάρξει συσσώρευση μεταξύ των 850-870 μονάδων, εξέλιξη που θεωρείται από τους εγχώριους αναλυτές ως η πιο λογική στην παρούσα φάση.

Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι, τηρουμένων των αναλογιών, μία ισορροπία πέριξ των 860 μονάδων μέχρι το τέλος του μήνα αντιστοιχεί σε υποχώρηση περίπου 8% από τα επίπεδα που είχε όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Δεν θα το λέγαμε άσχημη εξέλιξη.

Τράπεζες: Η μεγάλη πτώση έφερε αγοραστές

Εδώ ισχύει ότι η πτώση 20% ενεργοποίησε αγοραστές στις μετοχές και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Οι αγοραστές ήταν κυρίως ξένα χαρτοφυλάκια που είναι παλαιότεροι μέτοχοι αλλά και εγχώρια χαρτοφυλάκια που είχαν ρευστότητα και αγόρασαν στα χαμηλά έτους.

Οι τιμές-στόχοι που προτείνει η JP Morgan για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι αρκετά υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. Η Eurobank είναι στα 1,60 ευρώ, η Alpha Bank στα 1,50 ευρώ, 4,5 ευρώ για την ΕΤΕ και 1,85 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Jumbo

Προχωρά τη μεγάλη μερισματική απόδοση προς τους μετόχους της μέσα στον Ιούνιο (8/6) Με ανακοίνωσή της η Jumbo θα προχωρήσει για το 2022 σε έκτακτη χρηματική διανομή από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη της εταιρικής χρήσης 2021. Αυτή ισοδυναμεί με μικτό ποσό 0,3850 ευρώ ανά μετοχή (μικτό).

Υπενθυμίζεται ότι με την από 19.01.2022 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η εταιρεία είχε προχωρήσει σε καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής ποσού μικτού 0,3850 ευρώ ανά μετοχή και τώρα θα προχωρήσει σε εκ νέου καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής μικτού ποσού 0,3850 ευρώ ανά μετοχή.

Κατά συνέπεια, το συνολικό μικτό ποσό που καταβάλλεται εντός του 2022 ανέρχεται σε 0,77 ευρώ, ποσό ίσο με αυτό που διανεμήθηκε κατά το 2021 όπως είχε προαναγγείλει η διοίκηση της εταιρείας.

Intrakat

Oι προοπτικές του 2022 είναι θετικές και υπάρχει πρόβλεψη για περιθώρια κέρδους 4%-5% για το 2022, ενώ το μεικτό περιθώριο κέρδους θα ανέρχεται μεταξύ του 9% και 11%.

O Όμιλος έχει ήδη ανεκτέλεστο με υπογεγραμμένα και προς υπογραφή έργα ύψους 1,13 δισ. ευρώ, φέρεται ότι θα διεκδικήσει την Αττική Οδό, ενώ τα σενάρια περί εισόδου νέου μετόχου δεν ισχύουν.

Intralot: Και αυξάνει τη συμμετοχή του ο Κόκκαλης και κερδίζει 250.000 ευρώ

Το νομικό πρόσωπο «ALPHACHOICE SERVICES LTD», το οποίο είναι συνδεόμενο με και ελεγχόμενο από τον κ. Σωκράτη Π. Κόκκαλη, πρόεδρο του Δ.Σ. & διευθύνοντα σύμβουλο της INTRALOT, την 11/05/2022 απέκτησε εξωχρηματιστηριακά 2.500.799 Kοινές Oνομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές INTRALOT, στο πλαίσιο αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με εισφορά των ως άνω μετοχών (εισφορά σε είδος).

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Κόκκαλης αυξάνει την συμμετοχή του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά βγάζοντας και υπεραξίες περίπου 250 χιλ. ευρώ.

ΟΤΕ

Η μετοχή του ΟΤΕ δείχνει αξιοπρόσεκτη σταθερότητα μεταξύ των 17-18 ευρώ, γεγονός που τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης από τα χαρτοφυλάκια θεσμικών επενδυτών.

Αν καταφέρει να ολοκληρώσει το α’ εξάμηνο πάνω από τα 18 ευρώ, θα είναι ίσως από τις λίγες κερδισμένες μετοχές (υψηλής κεφαλαιοποίησης) στην Ευρώπη.

Aegean

Τα μηνύματα είναι θετικά για τις καλοκαιρινές πληρότητες (άνω του 80%), αλλά το ζητούμενο είναι η τιμή πετρελαίου και εάν διατηρηθεί στα σημερινά υψηλά επίπεδα.

Η εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να ισοσταθμίσει πιθανές αυξήσεις στις τιμές πετρελαίου χωρίς να κάνει απαραίτητα αυξήσεις στα εισιτήρια.

ΟΠΑΠ

Aρχίζουν οι προβλέψεις για τους τζίρους του Στοιχήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Το γεγονός ότι θα γίνει χειμερινή περίοδο είναι αρκετά περίεργο για τον στοιχηματισμό.

Στην Ευρώπη δεν το έχουμε συναντήσει ξανά και θα είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Σε ό,τι αφορά τη μερισματική απόδοση, δρομολογείται η διανομή τέλος Ιουλίου-αρχές Αυγούστου.

Η Eurobank Equities έδινε τιμή-στόχο τον Απρίλιο στα 15,9 ευρώ, από 14,7, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση «αγοράς».

Ευρώ / Δολάριο

Με το αμερικανικό δολάριο να ανατιμάται έναντι του ευρώ (στο 1,04 η ισοτιμία), ίσως οι επενδυτές θα πρέπει να ψάξουν προϊόντα που θα κερδίσουν από την ανατίμηση αυτή.

Οπως μαθαίνουμε, υπάρχουν πολλοί που αναζητούν αξίες σε δολάριο, όπως αμερικανικές μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια σε ρήτρα δολαρίου και αμερικανικά ομόλογα παρά το γεγονός ότι πλήττονται από τον πληθωρισμό.

Εάν ανατιμηθεί ένα αμερικανικό ομόλογο λόγω της ανόδου του νομίσματος κατά 4% (στην περίπτωση ισοτιμίας 1/1), μαζί με τα κουπόνια η απόδοση θα ξεπεράσει το 6%. Καθόλου άσχημα.

Eυρωπαικά Ομόλογα: Ο κίνδυνος παραμένει λέει η Societe General

Για τη SocGen, οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης παραμένουν εξαιρετικά ασταθείς, με τις οικονομικές ανησυχίες να επηρεάζουν έντονα μία αγορά με ρευστότητα κάτω του μέσου όρου.

Μια πρόσφατη άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη (με βάση τις ειδήσεις για διακοπές στον εφοδιασμό φυσικού αερίου από τη Ρωσία) ενισχύει το περιβάλλον κινδύνου στις μετοχές.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.  
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ