Νέα
  • ΓΔ: 788.36 -2.18%
  • Τζίρος: 45,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση για το Γενικό Δείκτη εν αναμονή θετικών «σινιάλων»

Πηγή: Eurokinissi

To αρνητικό άνοιγμα των αμερικανικών αγορών έφερε πτώση στις -ούτως ή άλλως- εύθραυστες χρηματιστηριακές ισορροπίες στις ευρωπαϊκές αγορές, με αποτέλεσμα να γυρίσουν οι περισσότερες πτωτικές.

Ο λόγος είναι η αυξημένη μεταβλητότητα που υπάρχει παγκοσμίως στα χρηματιστήρια που χαρακτηρίζεται από το γύρισμα από καθημερινές εναλλαγές προσήμων και βεβαίως ο -προυπάρχον- πληθωριστικός κίνδυνος που δημιουργεί ακρίβεια και φόβους για την ανάπτυξη.

Ηδη οι περισσότεροι αμερικανικοί επιχειρηματικοί όμιλοι μιλούν ανοικτά για αύξηση του κόστους λειτουργίας, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την αμερικανική οικονομία και τις μετοχές.

Χαμηλή διακύμανση και μικρή υποχώρηση

Στο ελληνικό χρηματιστήριο είχαμε την ίδια αντίδραση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πολιορκώντας τις 870 μονάδες, υποχώρησε μεν, αλλά με θετική μεταβολή στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης και στο τέλος της συνεδρίασης βρέθηκε να καταγράφει μικρές απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα, έκλεισε στις 866,73 μονάδες με υποχώρηση -0,12%. Η αξία συναλλαγών αυξήθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης στα 84 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 63 έκλεισαν ανοδικά και οι 38 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε κατά (-0,13%), καθώς επηρεάστηκε από την διόρθωση στη μετοχή της Coca Cola HBC (μετά από 4 ανοδικές συνεδριάσεις), αλλά και της Τερνα Ενεργειακής και της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης μεταβλήθηκε κατά 0,62%. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών προϊόντων (3,38%), λόγω Jumbo κυρίως, Πρώτων Υλών (1,14%), Εμπορίου (0,67%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (0,44%) και τη μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Τροφίμων-Ποτών (-3,27%) λόγω υποχώρηση της μετοχής της Coca Cola HBC, των Τραπεζών (-0,23%), της Τεχνολογίας (-0,23%), Κατασκευών (-0,2%).

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν πανομοιότυπη με τις προηγούμενες. Προσπάθεια υπέρβασης των 870 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, σταθεροποίηση και σταδιακή υποχώρηση.

Η αγορά στερείται σημάτων και μηνυμάτων αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον. Περιμένει κάποιες θετικές ειδήσεις για μεμονωμένες εταιρείες και τον τουρισμό, παρακολουθεί τις εξελίξεις στο εξωτερικό και ελπίζει στη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας.

Μέχρι να υπάρξουν τα «σινιάλα» ανόδου, η αγορά θα συσσωρεύει με εναλλαγές ανοδικών και καθοδικών συνεδριάσεων πέριξ των 870 μονάδων. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ