Νέα
  • ΓΔ: 779.2 -0.06%
  • Τζίρος: 71,72 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η πίεση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έφερε ανοδική αντίδραση σήμερα και στο Χ.Α.

Το «σκοτσέζικο ντους» στις χρηματιστηριακές αγορές συνεχίζεται με την εμφάνιση αγοραστών στα ευρωπαικά χρηματιστήρια σήμερα. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες που υποχώρησαν κάτω από τις στηρίξεις τους (πχ ο γερμανικός DAX κάτω από τις 14.000 μονάδες) κινούνται να ανακτήσουν τα προηγούμενα επίπεδα.

Μετοχές που θεωρούνται υπερπουλημένες, αγοράζονται. Οι 5 μεγαλύτερες ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά. Γενικότερα υπάρχει έντονη μεταβλητότητα σε δυσμενείς συνθήκες κάτω από έναν κοινό παρονομαστή. Οι επενδυτές προτιμούν ρευστότητα και σε δεύτερη φάση μετοχές αντί για ομόλογα.

Με ανοδική αντίδραση προς τις 856 μονάδες ξεκίνησε ο γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης κράτησε στο τέλος της συνεδρίασης τις 850 μονάδες λόγω της έντονης ανόδου της μετοχής του ΟΤΕ. Οι τράπεζες που πιέστηκαν ιδιαίτερα ο τελευταίο διάστημα, εκτιμάται ότι ίσως σήμερα (τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας) να εμφανίσουν κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον ειδικά σε υπερπουλημένα επίπεδα. Τέλος υπάρχουν οι μετοχές που είτε γιατί έδειξαν καλά αποτελέσματα α' τριμήνου, είτε γιατί έχουν επιχειρηματική κινητικότητα, είτε γιατί οι προοπτικές τους είναι ενθαρρυντικές ακόμη και σε δυσμενείς συνθήκες, είτε γιατί θα μοιράσουν ικανοποιητικά μερίσματα συνεχίζουν να βρίσκονται στο επενδυτικό προσκήνιο.

Εάν κατά την σημερινή συνεδρίαση υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές και συνεχιστεί η άνοδος για επιλεκτικά μη χρηματοοικονομικά blue chips, υπάρχει το ενδεχόμενο επιστροφής του Γεν. Δείκτη προς τις 860 μονάδες. Στην αντίθετη περίπτωση εάν κυριαρχήσουν και πάλι οι πωλητές, η επόμενη στήριξη θα είναι στις 820 μονάδες. Πάντως για σήμερα, το θετικό σενάριο (ανόδου) μοιάζει πιο πιθανό εάν το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθήσει τις ευρωπαικές αγορές. Εκτός απο τις 4 τραπεζικές μετοχές (δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθούν ως τάση σήμερα) , τον ΟΤΕ , τον ΟΠΑΠ , το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε Cenergy λόγω εξαιρετικού α' τριμήνου, ΕΛΧΑ, Viohalco (πλησιάζει η Γεν. Συνέλευση στις Βρυξέλλες), Μυτιληναίο (αρκετά πιεσμένος το τελευταίο διάστημα) , ΔΕΗ (προσέγγισε καθοδικά τα 6 ευρώ), Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΕΛΠΕ, Coca Cola HBC (είχε αντιδράσει μετά την μεγάλη πτώση), Titan Int (με προοπτικές στις ΗΠΑ ) , οι εταιρείες τεχνολογίας και οι εταιρείες real estate.

Τέλος υπάρχουν πολλές μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης που συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά εξαιτίας της αγοράς Ιδίων μετοχών και λόγω έλλειψης ξένων επενδυτών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ