Νέα
  • ΓΔ: 779.2 -0.06%
  • Τζίρος: 71,72 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 866 μονάδες ξεκίνησε ο Γεν. Δείκτης - Κινήσεις ανάκαμψης στις ευρωπαϊκές αγορές

Πηγή: Eurokinissi

O Dow Jones 'έσωσε την παρτίδα' χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος) κλείνοντας με θετική μεταβολή εν αντιθέσει με τον S&P 500 και τον Nasdaq που υποχώρησαν λόγω πωλήσεων σε μετοχές τεχνολογίας. Οι ασιατικές αγορές , λίγο αργότερα, κινήθηκαν καλύτερα και οι ελπίδες είναι να κινηθούν εξίσου θετικά τα ευρωπαικά χρηματιστήρια που ξεκίνησαν πριν από λίγο.

Ανεξάρτητα των συγκυριακών χρηματιστηριακών τάσεων, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με τους φόβους για είσοδο των ΗΠΑ σε ύφεση , την Κίνα σε lockdown και τις ευρωπαϊκές οικονομίες σε ανασφάλεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Άνοδο σε Ευρώπη σήμερα

Οι ευρωπαικές χρηματιστηριακές αγορές, ξεκίνησαν ανοδικά και ο βασικός χρηματιστηριακός στόχος σε ότι αφορά τις 5 μεγαλύτερες αγορές είναι να επιστρέψουν δείκτες και μετοχές στα επίπεδα-στήριξης της προηγούμενης εβδομάδας. Για τον γερμανικό DAX , στόχος είναι να επιστρέψει προς τις 14.000 μονάδες ενώ για τον γαλλικό CAC να επιστρέψει προς τις 6.400 μονάδες και ο ιταλικός MIB πάνω από τις 24.000 μονάδες. Η χρηματιστηριακή τάση σε ότι αφορά τους μεγάλους επενδυτές είναι εξαιρετικά βραχυπρόθεσμη και έχει ως στόχο την αποκόμιση των βραχυπρόθεσμων υπεραξιών και την αύξηση των ρευστών διαθεσίμων στα χαρτοφυλάκια. Επίσης, προς το παρόν αποφεύγουν τις περιφερειακές αγορές και εστιάζονται μόνο στις μεγάλες αγορές Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας.

Σ' αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει εξαρτόμενο από τις διεθνείς τάσεις παρά το γεγονός ότι χθες κινήθηκε ήπια ανοδικά (λόγω συγκεκριμένων μετοχών) κόντρα στις ευρωπαικές διορθώσεις.

Στήριξη στις 850 μονάδες και αντίσταση στις 870 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο τέλος της συνεδρίασης στις 863 μονάδες και η αντίσταση είναι στις 870 μονάδες. Πτωτικά υπάρχει στήριξη στις 850 μονάδες.

H σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Γενικό Δείκτη να κινείται ανοδικά προς τις 866 μονάδες.

Χθες είδαμε και ανοδική αντίδραση από 4+1 τραπεζικές μετοχές γεγονός που αντιστάθμισε την πτώση άλλων blue chips όπως ο ΟΤΕ , ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ. Οι 3 αυτές μετοχές αυτές ενδέχεται να αντιδράσουν σήμερα. Εκτός από τις τραπεζικές μετοχές , καλή κίνηση με αυξημένο όγκο είχε και η μετοχή της Μυτιληναίος, η ΕΛΧΑ και η Viohalco λόγω των εξαιρετικών μεγεθών τους. Οι μετοχές ενέργειας παραμένουν στο προσκήνιο ενώ καλή κίνηση έχουν οι μετοχές υποδομών και των εταιρειών real estate.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ