Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Εναρξη με πτώση στις 830 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Το 3μερο ανοδικό σερί στα ευρωπαϊκα χρηματιστήρια φαίνεται θα λάβει τέλος σήμερα καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκινούν έντονα πτωτικά ενώ και τα αμερικανικά futures είναι αρνητικά, προεξοφλώντας υποχώρηση δεικτών και μετοχών και στις ΗΠΑ. Ο πληθωρισμός στη Βρετανία βρίσκεται σε νέα υψηλά 40 ετών ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω της μεγαλύτερης των τελευταίων 20ετών απεργίας των σιδηροδρόμων. Οι χρηματιστηριακές αγορές περιμένουν τον Τζερόμ Πάουελ (FED) να ανακοινώσει τις αποφάσεις του και τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την μείωση των πληθωριστικών πιέσεων. Ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC καταγράφουν υποχώρηση στην αρχή των συνεδριάσεων άνω του 2%.

Στην Ευρώπη, μπορεί η πρόσφατη χρηματιστηριακή ανάκαμψη να ήταν ένα μικρό φρένο στην πτώση αλλά τα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν αλλά επιδεινώνονται. Εκτός από την πολιτική αστάθεια στην Γαλλία, πολιτικά προβλήματα έχει και η Ιταλία ενώ το ενεργειακό πρόβλημα με την διακοπή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία, προβληματίζει την Γερμανία.

Χρηματιστηριακά οι ανοδικές κινήσεις αποδεικνύονται μικρές στάσεις σε μία μακρινή καθοδική διαδρομή που θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν τα οικονομικά προβλήματα σε Αμερική και Ευρώπη.

Στις 820-825 μονάδες παραμένει η ισχυρή στήριξη για το Γενικό Δείκτη

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η πιθανότερη εκδοχή είναι να ακολουθήσει ο Γενικός Δείκτης την πορεία των ευρωπαικών αγορών, δηλαδή να έχει υποχώρηση. Η πορεία του ΑΕΠ στο α' εξάμηνο 2022 (θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο) είναι μία μεταβλητή που ίσως δημιουργήσει θετικά αντισώματα σε μία δύσκολη κατάσταση. Οι εισηγμένες έχουν δείξει μία ανθεκτική εικόνα σε ότι αφορά το α' τρίμηνο και το ερώτημα είναι τι εικόνα θα δείξουν στο β' τρίμηνο (Απριλίου-Ιουνίου) όταν οι επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό θα είναι εντονότερες

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης- σε περίπτωση διόρθωσης- εκτιμάται ότι θα κινηθεί μέσα στο διάστημα 825-835 μονάδων. Η ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών βοήθησε στην άνοδο του Γ.Δ από τις 825 προς τις 840 μονάδες και ενδεχομένως να είναι σήμερα το 'βαρίδι' της συνεδρίασης, ενώ πολύ ισχυρή κίνηση έκαναν οι μετοχές τεχνολογίας , οι βιομηχανικές, οι υποδομές, οι μετοχές τουρισμού και μεταφορών (λόγω συγκυρίας) και βέβαια, πάντα στο προσκήνιο βρίσκονται οι πετρελαιακές (διυλιστήρια). Σε περίπτωση έντονης διόρθωσης, εκτιμάται, ότι θα έχουμε αποκόμιση των κερδών των προηγούμενων 3 συνεδριάσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ