Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διερευνητικό άνοιγμα - Στις 835 μονάδες ο Γενικός Δείκτης 

Πηγή: Eurokinissi

H έντονη μεταβλητότητα στις αμερικανικές αγορές (άλλαξαν πρόσημο 3 φορές εν μέσω των χθεσινών συνεδριάσεων) μεταφέρεται σήμερα και στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές που ξεκίνησαν με πτωτικές τάσεις. Η επίμονη στάση της FED να μειώσει τον πληθωρισμό χαιρετίστηκε με αγορές από τους μισούς επενδυτές και προκάλεσε ανησυχίες για πιθανή είσοδο των ΗΠΑ σε ύφεση στους άλλους μισούς. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις προτεραιότητές τους οι επενδυτές. Ή την μείωση του πληθωρισμού σε ΗΠΑ και Ευρώπη ή την ανάπτυξη. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν για 2η συνεδρίαση πτωτικά, επηρεασμένες και από την ανησυχία για ύφεση (σε ΗΠΑ και Ευρώπη) και από την διαφαινόμενη παρατεταμένη διάρκεια του πληθωριστικού κύματος στην Ευρώπη όπως είπε και η κα Λαγκάρντ πρόσφατα. Ουσιαστικά οι διαχειριστές κεφαλαίων εναλλάσσουν τις τοποθετήσεις τους ανάλογα με τις συγκυρίες και τις ειδήσεις των επιχειρήσεων γι' αυτό και η μεταβλητότητα είναι μεγάλη.

Συσσώρευση πάνω από τις 830 μονάδες για το Γενικό Δείκτη

Τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 835 μονάδες περίπου σε μία έναρξη με διερευνητική στάση.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι απώλειες χθες για το Γενικό Δείκτη ήταν ελεγχόμενες και περιορισμένες. Όπως περιορισμένος ήταν και ο όγκος συναλλαγών. Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε μία φάση- ενδεχομένως παρατεταμένη- κίνησης μεταξύ των 820-840 μονάδων και θα χρειαστούν σημαντικές εξελίξεις διεθνώς για να δούμε μία εκ νέου ανοδική κίνηση πάνω από τις 850 μονάδες. Προς το παρόν οι επενδυτές αναλώνονται σε επιλογές αύξησης ρευστότητας στα χαρτοφυλάκια και μεμονωμένων επιλογών σε μετοχές με αξία , προοπτικές και καλές μερισματικές αποδόσεις.

Σε ότι αφορά τους κλάδους, οι τράπεζες έχουν μεταβλητότητα και εναλλαγές μεταξύ τους με αποτέλεσμα να έχουμε αντίρροπες χρηματιστηριακές δυνάμεις, η τεχνολογία έχει momentum λόγω των εξελίξεων και του ψηφιακού μετασχηματισμού, οι υποδομές θεωρούνται σχετικά ασφαλείς επιλογές για μακροπρόθεσμους επενδυτές, οι μετοχές ενέργειας (λόγω συγκυρίας) , οι πετρελαιακές και το real estate είναι οι παρούσες τάσεις της περιόδου. Μαζί με μεμονωμένους κλαδικούς leaders που ξεχωρίζουν για την εξωστρέφειά τους και τον δυναμισμό τους.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ