Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Δεύτερη «ανούσια» συνεδρίαση με το ΓΔ να παλεύει με τις 820 μονάδες

Πηγή: Eurokinissi

Πτωτικά κινούνταν οι περισσότερες ευρωπαικες αγορές κατά τη σημερινή συνεδρίαση μετά από 3 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Οι βασικοί λόγοι διόρθωσης ήταν η αποκόμιση κερδών και η αναζωπύρωση των φόβων για ύφεση στο 4ο τρίμηνο, όπως ανέφερε σε έκθεσή της η Morgan Stanley.

Οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν και πάλι με έντονη μεταβλητότητα και ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η συνεδρίασή τους.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στην πρώτη ώρα συνεδρίασης , οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες έχουν αλλάξει 3 φορές πρόσημο.

Και πάλι πτωτικά το ελληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο και πάλι είχαμε μία ανούσια (πτωτική) συνεδρίαση με μόνο τεχνικό όφελος, τη διατήρηση του Γενικού Δείκτη στα επίπεδα των 820 μονάδων. Και πάλι οι συναλλαγές ήταν χαμηλές, αλλά υψηλότερες σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Εντονη μεταβλητότητα καταγράφηκε και πάλι στις τραπεζικές μετοχές αλλά και στα μη χρηματοοικονομικά blue chips. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 822,15 μονάδες με υποχώρηση 0,21%.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 67,04 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 45 έκλεισαν ανοδικά και οι 62 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,37% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,12%. Στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και πάλι είχαμε αντίρροπες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να επιμερίζεται το αθροιστικό αποτέλεσμα στον Δείκτη.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι Τεχνολογίας (1,7%), Πετρέλαιο (1,52%), Τηλεπικοινωνιών (1,09%). Τη μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι των Ταξιδιών-Αναψυχής (-2,85%), Πρώτων Υλών (-2,02%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,84%), Εμπορίου (-1,72%).

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, η ΕΤΕ, η ΔΕΗ και η Eurobank.

Στοίχημα οι 820 μονάδες

To ζητούμενο για την τελευταία συνεδρίαση του μήνα και του εξαμήνου βεβαίως (ίσως το πιο δύσκολο α' εξάμηνο των τελευταίων 7 ετών) είναι να παραμείνει ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 820 μονάδες, όπου εμφανίζει ισχυρή συσσώρευση και να ξεκινήσει ο Ιούλιος (γ' τρίμηνο) με καλύτερες προοπτικές.

Αυτό όμως εξαρτάται και από το κλίμα στις διεθνείς αγορές, που παραμένει εξαιρετικά ευμετάβλητο (τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη). Ο πληθωρισμός Ιουνίου και Ιουλίου ίσως δώσουν σαφέστερη εικόνα εάν η πορεία του μεσοσταθμικού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη είναι πτωτική ή εάν οδεύουμε ταχύτερα προς κάποια μορφή ύφεσης στο δ' τρίμηνο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ