Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 790 μονάδες με άνοδο 1,4% ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intimenews
Πηγή: Intimenews

Με άνοδο αντιδρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές και οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην προηγούμενη αρκετά έντονη χρηματιστηριακή πτώση που προκλήθηκε από τους φόβους για πιθανή ύφεση. Οι επενδυτές διέκριναν κάποιες υπερβολές στις πωλήσεις και σήμερα οι συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν με αυξημένες ανόδους. Αφορμή της ανοδικής επαναφοράς είναι και η είδηση για τις αυξημένες βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία.

Ήδη, λίγα λεπτά μετά την έναρξή τους, ο DAX κινείται πάνω από τις 12.500 μονάδες (άνοδο 1,6%), ο CAC πάνω από τις 5.800 μονάδες με άνοδο πάνω από 1,5% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 καταγράφει άνοδο 1,65%. Να επισημανθεί ότι ο βρετανικός FTSE 100 αυξάνεται και αυτός κατά 1,4% πάνω από τις 7.100 μονάδες εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης και αυξημένων πολιτικών κινδύνων με παραιτήσεις υπουργών στην κυβέρνηση Τζόνσον.

Η ανοδική έναρξη απλώς εκλαμβάνεται ως μία απλή τεχνική αντίδραση στην υπερβολική διόρθωση των προηγούμενων ημερών. Επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στις οικονομίες εκτός εάν έχουν σημερα ή αύριο κάποια έκτακτη ενημέρωση απο τις κεντρικές τράπεζες σε Ε.Ε και Αμερική.

Στις 790 μονάδες με άνοδο 1,4% ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, χθες , ο Γενικός Δείκτης απώλεσε τις 800 μονάδες και βρέθηκε σε επίπεδα Φεβρουαρίου 2021.

Οι τραπεζικές μετοχές βυθίστηκαν (σε κλαδικό επίπεδο) 9% , γεγονός που ίσως δημιουργήσει σήμερα κάποιες αγοραστικές ευκαιρίες και ανοδικές αντιδράσεις. Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν και άλλοι κλάδοι και μόνο ίσως ο ΟΤΕ κατάφερε να διασωθεί με μία οριακή υποχώρηση. Εάν το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθήσει την σημερινή ανοδική αντίδραση των ευρωπαικων αγορών, πιθανόν ο Γεν. Δείκτης να επιστρέψει κοντά ή άνω των 800 μονάδων. Eκτός από τις τραπεζικές μετοχές, τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ που ουσιαστικά θα διαμορφώσουν το κλίμα, το ενδιαφέρον εστιάζεται σε ΔΕΗ (υποχώρησε χθες κάτω από τα 5 ευρώ), Μυτιληναίο (πάντα στο ενεργειακό επίκεντρο), τα διυλιστήρια (ΕΛΠΕ και Motor Oil), την Cenergy (με νέα μεγάλη παραγγελία στο εξωτερικό), την Ιντρακατ λόγω των μετοχικών εξελίξεων, την Dimand (είσοδο στο Χ.Α), τις μετοχές τεχνολογίας (στο επικεντρο αυτή την περίοδο η Entersoft) , η Jumbo (λόγω αυξημένων πωλήσεων θερινής περιόδου), η Aegean (τουρισμός-μεταφορές), η Coca Cola και κάποιες από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση όπως τα Πλαστικά Θράκης όπου δείχνουν στήριξη πάνω από τα 3,5 ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ