Νέα
  • ΓΔ: 1481.65 +0.11%
  • Τζίρος: 89,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Στις 796,41 μονάδες με πτώση 0,86% - Τραπεζοκεντρική πτώση στις διεθνείς αγορές

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Τα αρνητικά αποτελέσματα της JP Morgan (πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων) οδήγησαν σε σημαντική υποχώρηση των μετοχών των αμερικανικών τραπεζών, των αμερικανικών δεικτών αλλά και μετέδωσαν αρνητικά σήματα και στην Ευρώπη. Οι 3 μεγαλύτεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ (Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq) κατέγραφαν -νωρίς το απόγευμα- απώλειες πέριξ του 2%, ενώ οι πιέσεις στις ευρωπαικές αγορές είχαν γενικευτεί στους περισσότερους δείκτες. 

Ενδεικτικά ο DAX υποχωρούσε (στις 17.15 ώρα Ελλάδος) κατά 2,37% , ο CAC είχε απώλειες 2%, ο Eurostoxx 50 (-2,3%). Tα προβλήματα με τον υψηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι αυξήσεις επιτοκίων (0,25% αναμένεται στις 21 Ιουλίου) ίσως είναι χαμηλές για να αντιμετωπιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις. 

Tραπεζική πτώση και στο ελληνικό χρηματιστήριο 

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης κινούνταν μέχρι τις 15.00 σε θετικό έδαφος (πάνω από τις 800 μονάδες) αλλά σταδιακά, αυξήθηκαν οι πωλήσεις σε τραπεζικές μετοχές με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να γυρίσει αρνητικός κάτω από τις 800 μονάδες.  

Στο τέλος της συνεδρίασης, βρέθηκε στις 796,41 μονάδες με υποχώρηση 0,86%. Η αξία συναλλαγών αυξήθηκε έντονα προς το τέλος της συνεδρίασης στα 62,18 εκατ. ευρώ. Στο ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών, οι 37 έκλεισαν θετικές και οι 58 πτωτικές. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε κατά 0,91% με τις μετοχές του ΟΠΑΠ, Coca Cola HBC, ΕΥΔΑΠ να κινούνται ανοδικά και ο δείκτης Mid Cap υποχώρησε κατά 0,46%.  Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, οι τράπεζες είχαν απώλειες 3,09%, το Εμπόριο -1,94% , η Βιομηχανία -1,93%, η Τεχνολογία -1,47%, οι κατασκευές -1,37% και οι Χρηματοοικονομικές -1,26%. Ανοδικά κινήθηκαν τα ταξίδια-αναψυχή (2,22%), οι τηλεπικοινωνίες (0,10%), Τρόφιμα-Ποτά (0,39%). 

Η αυριανή συνεδρίαση στις ΗΠΑ θα έχει ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τραπεζών και ίσως επηρεάσουν και αυτά την χρηματιστηριακή συγκυρία. Και από την άλλη εβδομάδα, οι ευρωπαικές αγορές θα κινούνται πάνω στο ερώτημα  ‘αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ, μεγαλύτερη του 0,25%;’
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ