Νέα
  • ΓΔ: 1021.83 -0.29%
  • Τζίρος: 10,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Με εβδομαδιαία άνοδο 4,45% έφτασε στις 829,97 μονάδες

Πηγή: Eurokinissi

Με άνοδο στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ολοκληρώνεται η εβδομάδα. Οι ευρωπαικές αγορές κατέγραψαν μία πολύ δυναμική αντίδραση την προηγούμενη εβδομάδα παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στις οικονομίες των κρατών-μελών και παρά την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 50 μ.β.

Ενδεικτικά, ο DAX, στις 17.30 ώρα Ελλάδος, βρίσκονταν πάνω από τις 13.200 μονάδες, ο γαλλικός CAC στις 6.217, ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 είχε άνοδο 0,3%, ενώ και ο ιταλικός MIB κατέγραφε άνοδο 0,32% εν μέσω προβλημάτων.

H επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη έχει μειωθεί στο χαμηλό 17 μηνών και οι φόβοι για ύφεση προς το τέλος του χρόνου αναβιώνουν.

Πιέσεις σε τεχνολογικές μετοχές στις ΗΠΑ

Κατά την σημερινή συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν έντονα ανοδικά, αλλά μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα (σταθεροποιητικές κινήσεις με οριακές υποχωρήσεις) των αμερικανικών δεικτών, η άνοδος φρέναρε. Ενδεχομένως μέχρι τη λήξη των συνεδριάσεων κάποιοι ευρωπαϊκοί δείκτες θα έχουν γυρίσει σε αρνητική μεταβολή.

Οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν πλαγιοκαθοδικά, επηρεασμένες από ρευστοποιήσεις σε τίτλους που έχουν υπεραποδώσει, κυρίως τεχνολογίας και από ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα εταιρικών ομίλων.

Εφτασε μέχρι τις 836 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης είχε εβδομαδιαία άνοδο κοντά στο 4,45%. Η άνοδος αυτή προήλθε κυρίως από την αντίδραση των τραπεζικών blue chips, αλλά και συγκεκριμένων μη χρηματοοικονομικών blue chips, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, ο Μυτιληναίος.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στο τέλος της συνεδρίασης στις 829,97 μονάδες με άνοδο 0,47%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εφτασε μέχρι τις 836 μονάδες, αλλά προς το τέλος εμφανίστηκαν πωλητές σε συγκεκριμένα τραπεζικά blue chips (Alpha Bank, Eurobank) με αποτέλεσμα να μειωθεί η άνοδος.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 50,17 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν, οι 67 έκλεισαν ανοδικά και οι 35 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,41% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) είχε άνοδο 0,79%, αλλά με χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Βιομηχανικών (2,21%), τα Τρόφιμα-Ποτά (1,8%) λόγω Coca Cola, η Τεχνολογία (1,8%). Οι τηλεπικοινωνίες, δηλαδή ο ΟΤΕ, αυξήθηκαν κατά 0,25% και οι τράπεζες κατά 0,13%. Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι Πετρελαίου (-1,42%) λόγω Motor Oil και ΕΛΠΕ, Προσωπικά-Οικιακά προϊόντα (-0,3%).

Να σημειωθεί ότι το πρωί είχαμε την Γενική Συνέλευση της Alpha Bank και το απόγευμα τη Γενική Συνέλευση της Πειραιώς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ