Νέα
  • ΓΔ: 1216.53 +1.36%
  • Τζίρος: 41,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητικές τάσεις με... καλοκαιρινό τζίρο

Πηγή: Eurokinissi

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από τις χαμηλές συναλλαγές, δείγμα του ότι έχουμε μπει σε περίοδο θερινής ραστώνης. Επί της ουσίας, δεν υπάρχουν νέες ειδήσεις που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν επενδυτές και, ως γνωστόν, άνευ συναλλαγών οι δείκτες και οι μετοχές υποχωρούν.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 828,89 μονάδες με οριακή υποχώρηση 0,13%. Η αξία συναλλαγών αρκετά χαμηλή, μόλις στα 31,4 εκατ. ευρώ, που δεν επιτρέπει την διαμόρφωση τάσης ούτε την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά (-0,17%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) μεταβλήθηκε κατά 0,65%.

Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 51 έκλεισαν ανοδικά και οι 54 πτωτικά.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχε ο κλάδος Υγείας (2,31%), οι τεχνολογικές (1,24%), οι βιομηχανικές (1,19%), το Εμπόριο (1,05%).

Στους κλάδους με τη μεγαλύτερη πτώση ήταν οι Κατασκευές (-1,3%), οι τράπεζες (-0,62%), τα τρόφιμα-ποτά (-0,43%), τα Προσωπικά-Οικιακά Προϊόντα (-0,52%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil , Μυτιληναίος, ΕΤΕ.

Σε αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης (όπως η ΕΤΕ για παράδειγμα) καταγράφηκε σήμερα αυξημένη μεταβλητότητα και μεγάλες διακυμάνσεις.

Διεθνείς αγορές

Πτωτικές τάσεις στις αμερικανικές αγορές κατά την έναρξη της εβδομάδας, με τον Dow Jones υποχωρεί οριακά μεν, αλλά να παραμένει κοντά στις 32.000 μονάδες και με τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται οριακά ανοδικά, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στις τραπεζικές μετοχές που ευνοούνται από την αύξηση των επιτοκίων.

Ο DAX κινείται πλέον προς τις 13.300 μονάδες και ο γαλλικός CAC προς τις 6.250, ενώ έντονα ανοδικός (0,8%) ήταν ο ιταλικός MIB που αντιπαρέρχεται τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της Ιταλίας.

Αυτό που απασχολεί ιδιαίτερα τις ευρωπαϊκές αγορές, είναι τα ενεργειακά θέματα που έχουν ενσκήψει λόγω της ουκρανικής κρίσης και οι πολιτικές εξελίξεις σε αρκετές χώρες της ΕΕ αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Αμερική αναμένονται δηλώσεις από την FED σχετικά με την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό. O φόβος της ύφεσης έχει διαχυθεί σε Αμερική και Ευρώπη. Ο χειμώνας αναμένεται αρκετά δριμύς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ