Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Aνοδική έναρξη στις 855 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Mεικτές τάσεις στους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας. Μετά από μία εβδομάδα θετικών χρηματιστηριακών εξελίξεων που έφερε τις ευρωπαϊκές αγορές σε υψηλότερα επίπεδα, είναι αυξημένο το ενδεχόμενο συσσώρευσης κατά την σημερινή συνεδρίαση. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων της Ευρωζώνης ξεκίνησαν με ήπια υποχώρηση ή αδύναμη άνοδο και αρκετά χαμηλές συναλλαγές (λόγω Αυγούστου).

O φόβος της ύφεσης που κυριάρχησε τις προηγούμενες εβδομάδες σε Αμερική και Ευρώπη φαίνεται ότι αρχίζει να προεξοφλείται στα χρηματιστήρια, γι' αυτό και κινήθηκαν ανοδικά. Ο δείκτης DAX κινείται πέριξ των 13.500 μονάδων, ο γαλλικός CAC πέριξ των 6.450 μονάδων, ο MIB αναρριχάται στις 22.500 μονάδες και ο Eurostoxx 50 στις 3.700 μονάδες.

Aνοδική έναρξη στις 855 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο 2,54% ξεπερνώντας τις 851,05 μονάδες. Ένα «χρηματιστηριακό στοίχημα» που, όπως είχαμε αναφέρει προ δύο εβδομάδων είχε μπεί (να φτάσει στις 850 μονάδες στο τέλος του μήνα), επιτεύχθηκε και πλέον ή θα δούμε μέσα στον Αύγουστο συσσώρευση πέριξ των 840-860 μονάδων ή άνοδο προς τις 870- 880 μονάδες. Για τους όγκους συναλλαγών, δεν υπάρχει κάτι έκτακτο που θα βοηθούσε στην εκτίναξη τους. Εκτός εάν προκύψει κάτι είτε από εταιρικές εξελίξεις είτε από αποτελέσματα είτε από γεωπολιτικές εξελίξεις. Ο τραπεζικός κλάδος εδωσε πάλι την ώθηση για την κίνηση από τις 830 μονάδες προς τις 830 μονάδες αλλά αυτή την φορά είχε ως συμπαραστάτες, και αρκετά μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, η Jumbo, η Lamda Development, η Motor Oil, 'αφυπνίστηκαν' η Motor Oil και τα ΕΛΠΕ ενώ συνεχίζουν να αξιοποιούν το ανοδικό ρεύμα της θερινής συγκυρίας οι ταξιδιωτικές-μεταφορικές (Aegean κυρίως), οι εταιρείες υποδομών (ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ) και οι εταιρείες real estate.

Η έναρξη της συνεδρίασης φέρνει τον Γενικό Δείκτης στις 855 μονάδες με άνοδο 0,5%. Η άνοδος προέρχεται κυρίως από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και ειδικά τις τραπεζικές μετοχές, Προσωπικά-Οικιακα Προιόντα και πετρελαιακές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ