Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 872,3 μονάδες (0,3%) ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Intime

Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωπαίές αγορές, συνεχίζοντας το σερί των θετικών συνεδριάσεων και παίρνοντας την σκυτάλη από την χθεσινή άνοδο στη Wall Street αλλά και στα ασιατικά χρηματιστήρια. Βέβαια, η έκρυθμη κατάσταση με τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας και η κόντρα με την Ταιβάν δημιουργούν νέες εστίες γεωπολιτικών κινδύνων για την παγκόσμια οικονομία. Στην Ευρώπη, περιμένουμε το μηνιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της ΕΚΤ που θα δείξει που οδεύει η Ευρωζώνη ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) σχετικά με τα επιτόκια της Στερλίνας.

Η θερινή άνοδος στις ευρωπαικές αγορές πριν τον δύσκολο χειμώνα

Οι ευρωπαικές αγορές κινούνται ανοδικά λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων που είναι κάπως καλύτερα απ' ότι αναμένονταν σε έναν ευρύ αριθμό μεγάλων εταιρειών και κάποιων ελπίδων για εκτόνωση των ενεργειακών πιέσεων στην Γερμανία (λόγω Nordstream ή λόγω χρήσης πυρηνικής ενέργειας). Οι ευρωπαικοί δείκτες συγκρατούνται σε επίπεδα 10-15% κάτω από τα ιστορικά υψηλά τους, γεγονός μάλλον θετικό σε μία συγκυρία υψηλού κινδύνου ύφεσης και ενός δύσκολου χειμώνα. Στην έναρξη της ημέρας, ο γερμανικός DAX ξεκίνησε ανοδικά στις 13.660 μονάδες, ο γαλλικός CAC προσεγγίζει τις 6.500 μονάδες, ο ιταλικός MIB τις 22.700 μονάδες (παρά τα προβλήματα της Ιταλίας) και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 καταγράφει και αυτός μικρή άνοδο.

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες δείχνουν τον δρόμο ανόδου - Υπάρχει βοήθεια και από τα μη χρηματοοικονομικά blue chips

O Γενικός Δείκτης ξεκίνησε την συνεδρίαση στις 872,3 μονάδες με άνοδο 0,26% Το ελληνικό χρηματιστήριο, ακολούθησε το ανοδικό 'κύμα' των ευρωπαικών αγορών και χθες ο Γενικός Δείκτης έφτασε στις 870 μονάδες και μάλιστα με αυξημένες συναλλαγές (73 εκατ. Ευρώ) έναντι των προηγούμενων συνεδριάσεων. Η άνοδος , αν και οριακή, σηματοδοτείται από την διελκυστίνδα ανάμεσα σε blue chips και τις επιλεκτικές τάσεις σε συγκεκριμένες μετοχές υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Σαφώς, οι 4 τραπεζικές μετοχές 'οδηγούν' το ράλι προς υψηλότερα επίπεδα ενισχυμένες από τα βελτιωμένα μεγέθη τους ενώ ανοδικά κινούνται ο ΟΠΑΠ ο οποίος σήμερα 'πληρώνει' την επιστροφή κεφαλαίου και έχει ξεπεράσει τα προ αποκοπής δικαιώματος επίπεδα, ο ΟΤΕ (παρά τις μικροδιορθώσεις του), η ΔΕΗ που ήδη έφτασε τα 6,2 ευρώ καταγράφοντας το μεγαλύτερο ράλι ανάμεσα στα 25 blue chips του FTSE Large Cap, ο Μυτιληναίος που εμφανίζεται ότι θα έχει κέρδη ρεκόρ το 2022, η Jumbo που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί αποτελέσματα εξαμήνου (πάντα συνοδευόμενα με καίριες επισημάνσεις), μεικτές τάσεις για τα διυλιστήρια που παραμένουν πάντα στο προσκήνιο (Motor Oil και ΕΛΠΕ), η μετοχή του Titan Int δείχνει να επιστρέφει σε κάπως υψηλότερα επίπεδα ενώ υπάρχουν και οι μετοχές του καλοκαιριού (αυτές δηλαδή που ευνοούνται από την συγκυρία) όπως η Coca Cola HBC, η Aegean , η Autohellas, η Παπουτσάνης (δουλεύει σε ποσοστό 50-60% τζίρου με ξενοδοχεία). Έντονη επιχειρηματικότητα έχουν οι μετοχές real estate, υποδομών και βέβαια οι μετοχές τεχνολογίας που βρίσκονται στο προσκήνιο τα τελευταία 2 έτη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ