Νέα
  • ΓΔ: 798.41 +0.71%
  • Τζίρος: 59,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Διολίσθηση κάτω από τις 850 μονάδες στην έναρξη της συνεδρίασης

Πηγή: Eurokinissi

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά ολοκλήρωσε την εβδομάδα με μία αρκετά βίαια υποχώρηση του Γενικού Δείκτη και απώλεσε τα κέρδη που είχαν δημιουργηθεί μέχρι τότε. Η διόρθωση στις ευρωπαικές αγορές μεγεθύνθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών εξαιτίας και των εγχώριων πολιτικών εξελίξεων που αύξησαν τις συνθήκες πολιτικής ανασφάλειας.

Σε ότι αφορά τις διεθνείς αγορές, η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα αφ' ενός λειτουργικά θετικά ως προς τις πληθωριστικές πιέσεις (σταθεροποιείται ο πληθωρισμός σε ορισμένα κράτη) και αφ' ετέρου εκλαμβάνεται ως δείγμα υποχώρησης της ανάπτυξης. Οι χρηματιστηριακές αγορες κινούνται ανάμεσα στις προσπάθειες συγκράτησης του πληθωρισμού και της επίτευξης υψηλότερης ανάπτυξης.

Τα αποτελέσματα της διελκυστίνδας αυτής θα φανούν περισσότερο από τον Σεπτέμβριο. Προς το παρόν, οι περισσότερες αγορές κινούνται επηρεασμένες και από τα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων ομίλων.

Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωπαικές αγορές

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά για τις μεγαλύτερες ευρωπαικές αγορές. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, οι μεγαλύτερες δείκτες καταγράφουν σημαντικές ανοδικές μεταβολές (ο DAX αυξάνεται 0,9%, ο CAC 0,75%) και έχουν επιστρέψει στα επίπεδα προ της υποχώρησης της Παρασκευής.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει εάν ο Γενικός Δείκτης μπορεί να ισορροπήσει πάνω απο τα κομβικά επίπεδα των 850 μονάδων. Αν τα καταφέρει ουσιαστικά θα έχει διατηρήσει το θετικό momentum. Αν υποχωρήσει προς ή και κάτω από τις 840 μονάδες ουσιαστικά χάνεται όλη η πρόσφατη ανάκαμψη.

Οι τραπεζικές μετοχές είχαν μία έντονα πτωτική συνεδρίαση που οδήγησε σε απώλεια κάποιων από τις προηγούμενες τραπεζικές υπεραξίες. Πτωτικά κινήθηκαν και τα υπόλοιπα μη χρηματοοικονομικα blue chips με εξαίρεση τη μετοχή του ΟΤΕ πού κινήθηκε ανοδικά και κόντρα στο πτωτικό ρεύμα.

Η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει εάν πέρα των μακροοικονομικών προβλέψεων και των μικροοικονομικών αποτελεσμάτων, θα επηρεαστεί και από τις πολιτικές εξελίξεις.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού σχετικά με το θέμα των υποκλοπών θα ερμηνευτεί από την χρηματιστηριακή αγορά είτε ως προσπάθεια εκτόνωσης των πολιτικών πιέσεων είτε ως είσοδο σε μία παρατεταμένη πολιτική μεταβλητότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι η αγορά πραγματοποίησε το relief rally μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Π/Θ που ουσιαστικά διέψευδαν τις κάλπες το φθινόπωρο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ