Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 859,52 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης με χαμηλές συναλλαγές

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαικά χρηματιστήρια στη σημερινή ημέρα και συνεχίστηκε η εναλλαγή βραχυπρόθεσμων τάσεων εν μέσω θέρους. Το ενεργειακό θέμα που εμφανίστηκε με τον νότιο αγωγό φυσικού αερίου και τις πληρωμές του φαίνεται ότι αποτέλεσε αφορμή για ρευστοποιήσεις ειδικά στο γερμανικό χρηματιστήριο, αλλά και στις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαικές αγορές.

Στις αμερικανικές αγορές, τα προβλήματα που εμφανίζουν εταιρείες τεχνολογίας με εξειδίκευση στα microchips (λόγω έλλειψης πρώτων υλών και εισαγωγών) επηρέασαν τις τεχνολογικές μετοχές του Nasdaq και ευρύτερα και τον S&P 500. Αυριο αναμένονται και στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό Ιουλίου που εκτιμάται από τους αναλυτές ότι θα είναι (και αυτός) μικρότερος απ' τον πληθωρισμό του Ιουνίου.

Oι ενεργειακές εξελίξεις και οι επιπτώσεις τους στις τιμές πετρελαίου (νέα υποχώρηση του WTI και του φυσικού αερίου) θα είναι καθοριστικές στις βραχυπρόθεσμες τάσεις των ευρωπαικών αγορών, μέχρι τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον.

Στα ίδια επίπεδα ο Γενικός Δείκτης - Πολύ χαμηλές συναλλαγές

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης είχε μεταβλητότητα σε ένα πολύ μικρό εύρος διακύμανσης (μεταξύ 865-856 μονάδων) και με ιδιαίτερα χαμηλές (αυγουστιάτικες) συναλλαγές. Τελικά, διαμορφώθηκε, σχεδόν στα ίδια επίπεδαστις 859,52 μονάδες με υποχώρηση 0,09%.

Η αξία των συναλλαγών ήταν μόλις 34 εκατ. ευρώ, μία από τις χαμηλότερες της περιόδου. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 54 έκλεισαν ανοδικά και οι 45 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε 0,15% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) υποχώρησε κατά 0,26%.

Από τους κλάδους που κινήθηκαν ανοδικά, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι Πρώτες Ύλες 1,51%, οι Τράπεζες (0,89%), η τεχνολογία (0,49%) και τα Τρόφιμα-Ποτά (0,34%). Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι των Ταξιδιών-Αναψυχής (-2%), Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (-1,67%), Τηλεπικοινωνίες (-1,11%) με διόρθωση του ΟΤΕ προς το τέλος της συνεδρίασης.

Στα κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης είναι η νέα (μεγάλη) άνοδος της μετοχής της Ελλάκτωρ και η διόρθωση στη μετοχή του ΟΠΑΠ μετά τη διανομή
του μερίσματος (είχε προηγηθεί η επιστροφή κεφαλαίου). Συνεχίζεται επίσης η άνοδος της Lamda Development και της Alpha Bank.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα