Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Sell off στη Wall Street, από Δευτέρα τα δύσκολα για το ΧΑ

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Ευτυχώς που είναι Παρασκευή αναφωνούν άπαντες μετά το sell off στον Dow Jones κατά 600 μονάδες και την προσγείωσή του κάτω από τις 30.000 μονάδες. Έκλεισε έτσι η χειρότερη εβδομάδα του Dow Jones από τον Οκτώβριο. Σκεφτείτε τι είχε να γίνει σε Ευρώπη (βεβαίως και Ελλάδα) εάν ήταν ανοικτές οι αγορές σήμερα Σάββατο. Ωστόσο δεν θα την γλυτώσουμε έτσι. Οι εντολές πώλησης έχουν ήδη μπει στους υπολογιστές και στα χρηματιστήρια της Ασίας και σίγουρα η Δευτέρα θα είναι «ματωμένη».  Εκτός εάν προκύψει κάτι έκτακτο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

S&P VIX

Για τον δείκτη VIX σας έχει γράψει παλαιότερα ο Καγκελάριος. Ο επονομαζόμενος και «δείκτης φόβου». Ο δείκτης VIX λοιπόν αυξήθηκε κατά 9,5% περίπου χθες και έχει φτάσει στις 33,5 μονάδες. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στις 23 μονάδες. Καταλαβαίνετε τι γίνεται λοιπόν.

Ξένα Χρηματιστήρια

Οταν βγαίνουν πολλά δημοσιεύματα περί «φούσκας» και άλλων τινών, να περιμένετε διόρθωση. Έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν τη διόρθωση προκειμένου αυτή να είναι ελεγχόμενη. Τις ανεξέλεγκτες διορθώσεις να φοβάστε. Τώρα διαμορφώνονται σιγά, σιγά τα νέα επίπεδα τιμών στα οποία θα τοποθετηθούν οι υπεραξίες του 2020.  Ετσι παίζεται το παιχνίδι χρόνια τώρα.

Ευρωπαϊκές Αγορές

Ηδη το είχαν ψιλιαστεί από το απόγευμα οι ευρωπαίοι διαχειριστές ότι έτσι θα πήγαινε η Wall Street και είχαν αρχίσει να σορτάρουν. Αλλά τα «γατάκια» έκαναν μισές δουλειές. Τώρα είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν το σορτάρισμα την Δευτέρα. Η Αθήνα, κλείνει νωρίτερα στις 17.20, γλύτωσε μεν, αλλά φοβάμαι προσωρινά. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι δοκιμασία γι' αυτήν.

Γενικός Δείκτης

Συσσώρευσε πέριξ των 750 μονάδων με μηνιαία υποχώρηση (Ιανουαρίου) της τάξης του -7,3% και τραπεζική υποχώρηση της τάξης του -14,5%. Σε ό,τι αφορά τις στηρίξεις της αγοράς, τα έχουμε γράψει. 750 μονάδες η πρώτη, 720 μονάδες η δεύτερη και η επόμενη στα χαμηλά των 650 μονάδων όπου είναι ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών. Ολη αυτή η απόσταση από τις 650 μονάδες μέχρι τις 750 είναι «κενό» που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο 2020 και τεχνικά πρέπει να κλείσει η αγορά.

Ελληνικές Τράπεζες

Η μηνιαία υποχώρηση -14,5% τα λέει όλα. Ο κλάδος αυξήθηκε κατά 70% τον Νοέμβριο και τώρα κάποιοι παίρνουν τα κέρδη τους πίσω. Ολα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες. Ο κλαδικός μετασχηματισμός όπου θα δικαιολογούσε διακράτηση των τραπεζικών μετοχών αργεί πολύ. Τα δύσκολα με τα νέα NPL's ( μη εξυπηρετούμενα κορωνο-δάνεια) είναι μπροστά μας.

ΟΠΑΠ

Με αγοραστικό ενδιαφέρον κάτω από τα 10 ευρώ κατάφερε να κλείσει στα 10,14 με αύξηση 1,71%. Πλην όμως η Δευτέρα είναι μπροστά μας και θα δούμε εάν θα υπάρξουν πολλές εντολές πώλησης ή θα συνεχιστεί η άνοδος.

ΔΕΗ

Για τη μετοχή της ΔΕΗ σας το γράφουμε εδώ και καιρό ότι βρίσκονταν σε ανοδικό momentum. Και με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα. Τώρα εάν θα διατηρηθεί για πολύ καιρό πάνω από τα 7 ευρώ δεν θέλω να σας πικράνω.

Ελλάκτωρ

Όπως ανέβαινε προ της Γενικής Συνέλευσης, έτσι ξεφουσκώνει τώρα. Υποχώρησε την Παρασκευή κατά -4,35% στα 1,4050 ευρώ. Περιμένουμε από τους Oλλανδούς να δώσουν σήμα τι πρόκειται να γίνει. Η νέα διοίκηση είναι έμπειρη μεν αλλά στα χρηματοοικονομικά. Καλύτερα τώρα να μάθει και την άλλη πιάτσα. Αυτή των κατασκευών.

Foodlink

Συνεχίζει να ανεβαίνει η μετοχή της Foodlink και πάντα με αυξημένους όγκους (για τα δικά της δεδομένα). Μήπως θα έπρεπε να εξηγήσει κάποιος το λόγο, στους μετόχους; Αν τον ξέρουν να το πούν και στους υπόλοιπους. Έτσι πρέπει.

ΕλβαλΧαλκόρ

Καλή ανοδική κίνηση (4,12%) με 114.110 τεμάχια. Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη θα λέγαμε. Τους λόγους της ανόδου αναζητήστε τους στην νέα επένδυση που έκαναν στο εργοστάσιο στο Σχημαματάρι.

Aegean

H μετοχή εκτινάχθηκε μετά την κρατική βοήθεια που είχε λάβει πέρυσι αλλά δυστυχώς για όλους μας η κατάσταση με τον κορονοϊό που μεταλλάσσεται μας κάνει να είμαστε διστακτικοί για τον τουρισμό το Πάσχα και τις αρχές καλοκαιριού. Δεν γνωρίζουμε πόσο θα επηρεαστεί η Aegean απ' αυτό αλλά σίγουρα δεν είναι προς το καλό της μετοχής. Αν φτιάξει η κατάσταση, τότε η μετοχή θα «απογειωθεί» (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Εurobrokers

«Tέλος εποχής» και για την μετοχή της μεσιτικής του συγχωρεμένου Γιώργου Κούμπα. Στις  2/2/2021, οι μετοχές της Εταιρείας θα αφαιρεθούν από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η εισηγμένη με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η εταιρεία τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης, έγιναν ενέργειες για συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή και προσπάθεια ρύθμισης των δανειακών υποχρεώσεων, λόγω όμως των αρνητικών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην Ελληνική αγορά, δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες αλλαγές που θα οδηγούσαν στην ανάκαμψη και βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Εταιρείας.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον περιορίστηκε στη στρατηγική συνεργασία με τη Howden-Matrix Μεσίτες Ασφαλίσεων, για τη διαχείριση του πελατολογίου της Εταιρείας, με τη συμφωνία συνεργασίας να ανακοινώνεται στις 27/11/2020.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ