Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η δυνατή αντίδραση της Alpha Bank και η ισχυρή στήριξη στη ΔΕΗ

Πηγή: Eurokinissi

Παράλληλη τηλεοπτική μετάδοση που θύμιζε -ταυτόχρονους- αγώνες Champions League είχαν χθες οι δύο κεντρικοί τραπεζίτες σε ΕΕ και ΗΠΑ. Το CNBC και το Bloomberg TV μετέδιδαν Λαγκάρντ και μετά γύριζαν και μετέδιδαν Πάουελ.

Το γεγονός ότι βγήκαν και οι δύο κεντρικοί τραπεζίτες ταυτόχρονα μόνο τυχαίο δεν είναι. Σηματοδοτεί ότι υπάρχει συγχρονισμός στον αγώνα για μείωση του πληθωρισμού και αύξηση της ανάπτυξης.

Διαφορετικό στυλ και διαφορετικά προβλήματα

Η κυρία Λαγκάρντ ήταν εμφανώς πιο ανήσυχη και για τον πληθωρισμό και για το ενδεχόμενο εισόδου της ΕΕ σε ύφεση. Αντίθετα, ο κ. Πάουελ εξέπεμπε μεγαλύτερη σιγουριά με την ομιλία του. Μάλιστα εστίασε και στο θέμα της απασχόλησης, τονίζοντας ότι θα μείνει σε υψηλά επίπεδα.

Επειδή παρακολουθήσαμε και τις δύο ομιλίες, σαφέστατα η κυρία Λαγκάρντ ήταν πιο προβληματισμένη για τις εξελίξεις, ενώ ο κ. Πάουελ είχε τη σιγουριά ότι η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει σύντομα. Αφού δεν έχει και ενεργειακό πρόβλημα στις ΗΠΑ, συμπληρώνω εγώ...

Eυρωπαϊκές αγορές: Ερχονται πολλές και μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων

«Θα υπάρξουν ακόμη 4 ή 5 συνεδριάσεις (αυξήσεις επιτοκίων) μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος του πληθωρισμού 2%. Σήμερα ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλότερος του στόχου (far beyond the target)» είπε η κυρία Λαγκάρντ και οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές πάγωσαν.

Εάν θέλουμε να κρατήσουμε κάτι θετικό από τα λεγόμενά της, είναι η συνέχιση με διαφορετικούς τρόπους της επαναγοράς ομολόγων.

Βρετανικό χρηματιστήριο: Πολυήμερο πένθος για την Ελισάβετ

Στο Λονδίνο θα τηρηθεί 12ήμερο εθνικό πένθος και δεν θα λειτουργήσει ούτε το λονδρέζικο χρηματιστήριο ούτε οι τράπεζες.

Aμερικανικές αγορές: Εδειξαν τον δρόμο της αντίδρασης

Όταν ολοκλήρωσαν τις δηλώσεις τους οι δύο τραπεζίτες, οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες υποχωρούσαν και είχαν παρασύρει πτωτικά και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Σταδιακά οι αμερικανικοί δείκτες γύρισαν θετικοί και παρέσυραν σε άνοδο και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, που -οι περισσότερες- κατέγραψαν ενδοσυνεδριακή αλλαγή κατεύθυνσης 2 ή 3 φορές. Πανηγύρι «μεταβλητότητας». Αλλά μέσα από τη μεταβλητότητα βγαίνουν λεφτά.

ΧΑ: Ηπια άνοδος λόγω τραπεζών

Η αντίδραση των τραπεζικών μετοχών (ευνοούνται ιδιαίτερα από τη μεγάλη άνοδο επιτοκίων) βοήθησε στο να παραμείνει ο Γενικός Δείκτης σε ανοδικό κανάλι. Τρόπος του λέγειν δηλαδή άνοδος, οι 825 μονάδες δεν είναι για πανηγύρια. Τουλάχιστον αποδείχθηκε ότι η στήριξη στις 820 μονάδες είναι ισχυρή.

Σήμερα θα δούμε εάν θα συνεχιστεί η τραπεζική άνοδος, ώστε να υπάρξει ενδεχόμενο επιστροφής προς τις 830 μονάδες.

ΕΤΕ

Τα 3,2 ευρώ είναι μία τιμή που συγκεντρώνει και αγοραστές και πωλητές (equilibrium που λένε). Πάντως έβγαλε πολλούς αγοραστές κάτω από τα 3 ευρώ.

Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην αντίσταση των 3,2 ευρώ.

Alpha Bank

Πολύ δυνατή αντίδραση στη μετοχή και μάλιστα προς το τέλος της συνεδρίασης (μετά τις 15:30). Ακούσαμε ότι υπάρχουν και υπόλοιπα (εντολές αγοράς), όπερ σημαίνει ότι ενδεχομένως να έχουμε συνέχιση της ανόδου. Είδαμε το διάγραμμα και δεν μπορούμε να πούμε εάν η συνεδρίαση έκλεισε με εντολές αγοράς και πώλησης.

Γενικότερα, τα 0,9 ευρώ στην παρούσα συγκυρία θεωρούνται ακόμη σημεία εισόδου.

Cenergy

Tην είδατε τη μετοχή χθες; Μεγάλη άνοδος και με αυξημένους όγκους. Ο όμιλος έχει μεγάλη εξωστρέφεια και εξαιρετικά αποτελέσματα. Την περιμέναμε αυτή την αντίδραση.

Πάντως υπάρχουν πολλοί χρηματιστές που θεωρούσαν ότι έχει χαμηλή εμπορευσιμότητα και εγκλωβίζει μεγάλα funds. Χθες το κατέρριψε το επιχείρημα αυτό.

Intracom

Eπιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ /μετοχή αποφάσισε η γενική συνέλευση της Intracom, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27.07.2022. Από την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 οι μετοχές της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με ονομαστική αξία 0,88 ευρώ, ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών προς τους μετόχους ποσού 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι στη λήψη της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αΰλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022. Η πληρωμή θα γίνει από τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΙΚΤΙΝΟΣ Hellas

Πτωτικά ήταν τα αποτελέσματα α' εξαμήνου 2022 της Ικτίνος, γι' αυτό και υποχώρησε χθες η μετοχή. Ο κύκλος εργασιών κατά το α' εξάμηνο του 2022 ανήλθε σε 15,5 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό κατά το α' εξάμηνο του 2021 ανερχόταν σε 18,4 εκατ. ευρώ. Σημειώθηκε μείωση κατά 2,9 εκατ. ευρώ και σε ποσοστό 16,02%. Οι εξαγωγές αποτελούν το 96% του κύκλου εργασιών της χρήσης.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) για το α' εξάμηνο του 2022, ανήλθαν σε 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό κατά το α' εξάμηνο του 2021 ανερχόταν σε 5,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3,2 εκατ. ευρώ και σε ποσοστό 56,31%.

Τα κέρδη προ φόρων για το α' εξάμηνο του 2022 ανήλθαν σε 0,3 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό κατά το α' εξάμηνο του 2021 ανερχόταν σε 3,2 εκατ. ευρώ. Σημειώθηκε δηλαδή μείωση κατά 2,9 εκατ. ευρώ και σε ποσοστό 91,86%. Οι καθαρές δανειακές υποχρεώσεις στις 30/6/2022 ανήλθαν σε 43 εκατ. ευρώ, ενώ στις 30/6/2021 ήταν 42,1 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 0,9 εκατ. ευρώ.

Attica Group

Επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους ύψους 0,05 ευρώ / μετοχή αποφάσισε η Attica Group. H εταιρεία είχε μία αρκετά καλή τουριστική σεζόν με μεγάλες ταμειακές εισροές.

Η επιστροφή κεφαλαίου θα γίνει πρώτα με αύξηση κεφαλαίου και μετά με μείωση επί της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

ΔΕΗ

Ισχυρή στήριξη στα επίπεδα μεταξύ 5,10-5,20 ευρώ δείχνει η ΔΕΗ. Όποτε βγαίνει προσφορά και πιέζει τη μετοχή προς τα 5 ευρώ, αμέσως απορροφάται όπως έγινε και χθες.

Mαθαίνω ότι θα έχει ενδιαφέρον το 9μηνο λόγω των ενεργειακών εξελίξεων. Εκεί θα φανεί εάν οι αποφάσεις της διοίκησης ήταν αποτελεσματικές και η εταιρεία έχασε ή κέρδισε πελάτες.

Αlpha Trust Ανδρομέδα: Ζημιές λόγω επενδυτικής συγκυρίας

Η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. εμφάνισε το α΄ εξάμηνο του 2022 ζημιές 2,98 εκατ. Έναντι κερδών 2,39 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021, βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.).

Τα ακαθάριστα έσοδα του α’ εξαμήνου, ανήλθαν συνολικά σε 2,64 εκατ. περίπου. Τα έσοδα αυτά προέρχονται κυρίως από ζημίες από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα ΔΠΧΑ και από αγοραπωλησίες χρεογράφων ποσού 3,02 εκατ. και κέρδη από προσόδους χαρτοφυλακίου ποσού 0,38 εκατ. περίπου.

Η διάρθρωση του χαρτοφυλακίου στο τέλος του Α΄ εξαμήνου του 2022 περιλάμβανε επενδύσεις σε εισηγμένες μετοχές στο Χ.Α. κατά 93,97% και τοποθετήσεις σε ομόλογα κατά 2,27%.

H μετοχή της ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., διαπραγματευόταν στο Χρηματιστήριο Αθηνών με έκπτωση (discount) 12,42% στις 06/09/2022, με την τιμή κλεισίματος να ανέρχεται σε 5,90.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ