Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 830 μονάδες ξεκινά ο Γενικός Δείκτης

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές χρειάστηκαν ένα διάστημα για να επεξεργαστούν την ουσία των λεγομένων της κ. Λαγκάρντ και των επιπτωσεων της μεγάλης αύξησης 0,75% που ανακοίνωσε. Η πτωτική κίνηση μετατράπηκε σε άνοδο μετά από μία ώρα καθώς γύρισαν ανοδικοί και οι αμερικανικοί δείκτες μετά την –ταυτόχρονα με την κα Λαγκάρντ- ομιλία του κ. Πάουελ (FED) σχετικά με τον πληθωρισμό. Το γεγονός ότι οι δύο κεντρικοί τραπεζίτες μιλούσαν ταυτόχρονα δεν είναι τυχαίο και δείχνει την αποφασιστικότητα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του πληθωρισμού εκατέρωθεν του Ατλαντικού. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα δείχνουν ότι αυξήθηκε με μικρότερους ρυθμούς απ’ ότι αναμενόταν και οι κινέζικοι χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν ανοδικά.

Συνεχίζουν ανοδικά οι τραπεζικές μετοχές

Οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν και σήμερα ανοδικά καθοδηγούμενες από τις τραπεζικές μετοχές που ουσιαστικά είναι οι ωφελημένες από την αύξηση των επιτοκίων. Ωστόσο ακόμη υπάρχει η αυξημένη μεταβλητότητα και έτσι ουδείς γνωρίζει πως θα ολοκληρώσουν την εβδομάδα τα ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο είχαμε μία έντονη ανοδική κίνηση των τραπεζικών μετοχών που οδήγησαν και αρκετά μη χρηματοοικονομικά blue chips σε υψηλότερα επίπεδα. Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε ήπια ανοδικά στις 825 μονάδες και σήμερα ο στόχος είναι να υπερβεί τις 830 μονάδες στο τέλος της συνεδρίασης.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με νέα ανοδική κίνηση του Γενικου Δείκτη , ο οποίος στα πρώτα λεπτά κινείται στις 832 μονάδες με άνοδο 0,8% με αγοραστικό ενδιαφέρον εκτός από τραπεζικές μετοχές και για τα περισσότερα blue chips. H κατεύθυνσή του Γεν. Δείκτη είναι προς τα επίπεδα των 835-840 μονάδων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ